Начало / Статии / Статии - Италия

Карнавалът в Ченто – вторият най-популярен в Италия

Автор

/

Карнавалът в Ченто, Италия е вторият по популярност в Италия след карнавала във Венеция. Провежда се от 17-и век и е свързан с най-известния в света карнавал в Рио де Жанейро.

Първите сведения за провеждане на карнавала са от 1600 г., когато той е изобразен в картина на Джан Франческо Барбиери. До 90-те години на миналия век е запазен като скромно шествие, след което се възражда в невероятни мащаби.

Карнавалното състезание всяка година е ожесточено, тъй като и наградата си струва. Участниците в надпреварата цяла година работят върху своите картонени платформи с алегорически фигури, достигащи до 20 м височина. Първият печели пътуване до Бразилия и участие на карнавала в Рио де Жанейро.

По време на празничите шествия, освен платформите, участват и танцьори, музиканти, улични артисти. Специални гости са представители на някоя от школите по самба, които участват на Карнавала в Рио, като нагорещяват обстановката с екзотичност и страст.

Процесията минава по централните улици на града, като към публиката летят бонбони, сладкиши, балони, плюшени играчки, което прави присъствието още по-забавно. Хиляди посетители стават част от грандиозното празненство, заради което и карнавалът в Ченто е сред най-важните карнавали в календара на Европа. Типичната за карнавала маска е бяла лисица.

Карнавалът се провежда февруари или март, около началото на Великите пости, всяка неделя в продължение на няколко седмици.

В близост се намира Римини - най-големият морски курорт в Италия, прекрасно място да отседнете близо до морето.

Виж актуалните оферти за Римини!

Виж още: 

Почивка в Лидо ди Йезоло

Почивка в Сицилия

Почивка в Пулия

Почивка в Коста Брава

>
11 февруари 2021 г.

Тагове

карнавали

любопитно

романтични градове

семеен туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти