Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Лука - родният град, който вдъхнови Пучини

Вижте галерия
1 от 9Благословено заобикалян от масовия туризъм и защитен от своите идеално запазени ренесансови стени, това е идеалният образец на тоскански град върху хълм – минус хълма.


Лука, Тоскана, Италия

В действителност Лука е съвсем равен, което прави още по-добра идеята да наемете велосипед, с който да кръстосвате по неговите вечни калдъръмени странични улици и да посетите старинните дворци, които днес приютяват красиви магазини за антики и бакалии.

От десетките средновековни църкви тук най-значимите са натруфената „Сан Микеле ин Форо“ (чийто строеж започва през 1143 г.) и величествената катедрала от ХІ в.

Разпуснете с някой сладкиш в повдигащото настроението „Антико Кафе Симо“, където Джакомо Пучини, най-известният от родените в Лука, някога прекарвал своите следобеди. И дори не помисляйте да си тръгнете от града, без да обядвате в заслужено популярната гостилница „Да Джулио ин Пелерия“, едно от тосканските най-автентични и любими места за хапване.

След това се разходете по 5-километровия път под сянката на дъбовете над градските стени за птичи поглед към древните маслинови горички, които се простират отвъд градския centro storico (исторически център): местността Лукезия дава на света своето най-добро olio di oliva (маслинено масло).

Къде: Лука, 72 км западно от Флоренция, Тоскана, Италия
Най-добро време: септември-октомври

Виж най-добрите оферти за пътуване в Лука!

Виж още:

Екскурзия в Рим

Екскурзия във Флоренция

Екскурзия в Пиза

Дата: 21 октомври 2011 г.
4.5/5, 21374 гласа
Забележителности около Лука