Начало / Статии / Статии - Бразилия

Плажът Ипанема - най-доброто шоу в Рио де Жанейро

Автор

/

През 1960 г. двама гладуващи местни музиканти, днес известните Антониу Карлус Жобим и Винисиус де Мораис, написват песен за красиво момиче от плажа Ипанема. Те няма как да знаят, че ще превърнат тази пясъчна ивица в светилище, толкова присъщо на местния характер, колкото планината Буца захар за профила на града. Двайсет и трите плажа на Рио де Жанейро образуват 72-километрова ивица бял пясък, но Ипанема е най-изисканият и елитният – за надарените с красиви тела, оскъдни бански костюми и нагласа да се сравняват с другите.

Граничещ с богаташките квартали на града, той е предпочитаният плаж на любителите на шика и следящите  последната мода, които го използват за всекидневно гиздене, печене, социални контакти, игра на волейбол, флиртуване, тичане, парадиране и надуване. Ипанема е прозорец, сцена, микрокосмос, изучаване на жизнерадостния характер на ритъма и стила, присъщ на кариоките.

След един ден тук хваналите слънчев загар посетители си тръгват с някакво прозрение за незабързания и стаден начин на живот, който извира от градската чувствена и стародавна любов към плажовете. Това е увеселение за приятели и семейството – не толкова необуздано или шумно, колкото атмосферата на уличен празник в Копакабана, но въпреки това веселба, за която външните хора не се нуждаят от покана.

Плажът Ипанема
Къде: разпростира се на север и северозапад от плажа Копакабана, Рио де Жанейро.
Най-добро време: ноември-март (лято).

>
29 юни 2010 г.

Тагове

плажове

Забележителности наоколо

Избрани оферти