Начало / Статии / Статии - Бразилия

Хотел Копакабана Палас - крайбрежната забележителност на Рио

Автор

/

„Копакабана Палас“ е един от най-легендарните хотели в Южна Америка и може би най-големият. Вдъхновен от луксозните хотели на френската Ривиера – „Негреско“ в Ница и „Карлтън“ в Кан – той излъчва едно лекомислено средиземноморско усещане, уникално в този хаотичен град-курорт.

Хотел Копакабана Палас - Бразилия

И след екстравагантно обновяване от горе до долу той отново е най-модното място в Рио. С изглед към прочутия плаж, от който взема името си, „Копа“ е същински палат на удоволствията: басейнът с полуолимпийски размери е най-добрият в града за едно топване или пийване на чашка кайпириня край него, а следобедният чай е станал нещо като културно преживяване (необходима е резервация).

Вътре прохладните мраморни зали са с окачени по стените снимки на неговите „Кой кой е“ гости, които са се разписвали в Златната книга, откакто „Копа“ за първи път е отворил врати през 1923 г. Тук през 1933 г. бил сниман филмът Полет до Рио (Flying Down to Rio), който за първи път събира Фред Астер и Джинджър Роджърс и помага за изстрелването на хотела сред любимите места за прекарване на ваканцията за холивудските звезди.

Питайте за апартамент 751, в който 4 месеца е живяла Кармен Миранда. Митът за недалечното минало е жив в пищната Златна зала; нейният прочут стъклен дансинг е осветяван отдолу и е изисканото място за най-елитния Карневал бал в Рио със смокинги и вечерни рокли.

Къде: Хотел „Копакабана Палас“, Рио де Жанейро, Бразилия.
Най-добро време: ноември-март.

>
26 април 2011 г.

Тагове

карнавали

лукс

романтика

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти