Начало / Статии / Статии - Ирландия

Тинакили Кънтри Хаус - смарагдовозелен островен бисер

Автор

/

В страна, известна в цял свят със своята зелена от бряг до бряг красота, това, че ирландците наричат Уиклоу „Градината на Ейре“, трябва да ни говори нещо.

„Тинакили Кънтри Хаус“, Дъблин, Ирландия

Планинската верига Уиклоу, много красиво място, е разположена забележително близо до столичния град. Гостите на хотела могат да бъдат в центъра на Дъблин за 45 минути, макар че той ще им изглежда на светлинни години далеч, след като се регистрират във викторианския дом в италиански стил „Тинакили“.

Тази изискана господарска къща от ХІХ в. е построена за капитана на „Грейт Истърн“, който за първи път полага успешно трансантлантически кабел през 1866 г. Неговата любов към морето е очевидна навсякъде (централното стълбище в преддверието е копие на това в капитанския кораб) и напомнящи за морето вещи изпълват общите зали и спалните, много от които са наречени на някой прочут кораб.

В съседство до резервата за птици, езерото Бродлох, в което нахлува приливът, и заобиколен от 28 декара гористи земи, „Тинакили“ е спокоен, тих, чудесно романтичен и затрудняващ с избора на занимания (Уиклоу предлага двайсет и три голф игрища), с реномиран и носител на награди ресторант върху земите му, който може да те изкуши да живееш от едно превъзходно похапване до следващото.

Намерете някой тих ъгъл, от който се откриват много гледки, или празно кресло пред винаги горящата камина, и прекарайте няколко часа с добра книга между епикурейските подвизи.

Къде: 48 км южно от Дъблин, Ирландия
Най-добро време: градините на хотела са в най-добър вид през пролетта, ранното лято и есента.

>
29 март 2012 г.

Тагове

голф туризъм

езера

любопитно

планини

резервати

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти