Начало / Статии / Статии - Ирландия

Ресторант Патрик Гилбо - класически ирландски с френски обрати

Автор

/


Дъблин има пълното основание да се гордее с владения и управляван от французин ресторант „Патрик Гилбо“: най-прочутия ресторант в страната и допринесъл много за подобряването на образа на ирландската столица като нещо повече от място само за къркане и кльопачка.

Ресторант „Патрик Гилбо“, Дъблин, Ирландия

Елегантен, шикозен и изтънчен, той е главното доказателство на Дъблин, че еволюира към едно гастрономическо присъствие, което трябва да се има предвид. На пръв поглед с неговия темпераментен френски собственик, майстор-готвач и персонал, менюто би могло да е с галски уклон. Но използвайки най-доброто от местното изобилие – омари от Конемара, едри скариди от залива Дъблин, закръглени миди от залива Бантри, сьомга направо от местните реки и сърнешко от далечните планини Уиклоу – менюто сръчно съчетава една различна френска кухня с ирландски опори.

След като прекарва първите десет години из града, собственикът на ресторанта Гилбо има щастието да настани своето френско-келтско заведение в новите, просторни и елегантни помещения в приземния етаж на луксозния хотел „Мериън“.

Състоящ се от четири свързани джорджиански градски къщи (таунхауси), богато мебелирани със стилни мебели, хотелът изпъква и със своите градини от чемшир и фонтани.

Къде: Дъблин, Ирландия
Най-добро време: целогодишно

Виж актуалните оферти за пътуване в Дъблин!

Виж още:

Екскурзия в Единбург

Екскурзия в Лондон

Екскурзия в Амстердам
 

>
09 януари 2012 г.

Тагове

гастрономия

любопитно

ресторанти

социален туризъм

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти