Начало / Статии / Статии - Ирландия

Пауърскорт Хаус енд Гардънс - градина над градините

Автор

/

В това буколическо графство, уместно наричано „Градината на Ирландия, „Пауърскорт“ е най-хубавата градина и според мнозина една от най-прекрасните в света.

В подножието на планините Уиклоу са закътани 180 декара сложно структуриран ландшафт от строго симетрични цветни лехи, широки италиански тераси, статуи и декоративни езера. Лъкатушещи алеи водят посетителите покрай оградени със стени градини и безупречно поддържан жив плет до тайни кухини и през изобилие от над 200 вида дървета и храсти.

Има едно делфинско езерце с хубав фонтан и японска градина, която ви подканва да се разходите бавно по поредицата нейни концентрични пътеки и ярко оцветени мостчета. Някога важна твърдина за защита от англонорманите, днес имението с господарска къща Пауърскорт е разположено на мястото на един замък от ХІІІ в. То е преоформено през ХVІІІ в., когато е построена великолепната резиденция, която сега се извисява над околните земи.

И през следващите векове са правени изменения, когато са проектирани терасите, засадени са хиляди дървета и е намерено подходящото място на статуите, изделията от ковано желязо и декоративните предмети, колекционирани от фамилията. В имението се намира най-високият водопад в Ейре (121 м) сред парк с красиви дървета, в който лордовете на Пауърскорт първи в Европа докарват стадо японски елени сика (Cervus nippon).

Сегашните собственици, фамилията Слейзинджър, купуват имението от деветия виконт Пауърскорт през 1961 г. и стоят зад добавянето на голф курорта с 36-дупки „Пауърскорт“, нареждан сред най-хубавите в Ейре.

Къде: Енискери, графство Уиклоу, Ейре

Кога: май - октомври
 

>
03 август 2012 г.

Тагове

водопади

голф туризъм

замъци

летен туризъм

лукс

паркове

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти