Начало / Статии / Статии - Швейцария

Райнхотел Фишерцунфт - вече не революционен, но все още бляскав синтез

Автор

/

Преситените небца ще се съгласят с тези, които от самото начало възвеличаваха Андре Йегер – той е виртуозният майстор готвач, който допринесе за създаването на първия голям синтез в европейската кухня.

Райнхотел „Фишерцунфт“, Шафхаузен, Швейцария

Преди двайсет години, след обучението си като мениджър по храната и напитките в престижния хонконгски хотел „Пининсюла“, Йегер се връща в своя живописен, оживен роден град Шафхаузен. Тук той става пионер в силно традиционния кулинарен свят: първият, който бракосъчетава Изтока и Запада.

Превъртаме бързо лентата до наши дни – неговата европейска и азиатска кухня е все още вълнуващо уникална, смесица от коренно различни, несъизмерими вкусове и консистенции с една естествена изтънченост, която продължава да трупа похвали от най-неумолимите европейски критици.

Тази свежа, модерна кухня с кимване към източната чувствителност е представена в един идеално запазен дом от ХV в. на рибарската гилдия, направо върху река Рейн, близо до швейцарската граница с Германия. Останалите да пренощуват гости на „Фишерцунф“ могат да прекарат няколко часа между дегустациите в бавни разходки из отредения само за пешеходци Алщат (исторически квартал) на Шафхаузен, с фонтани и готически, барокови и рококо фасади или да направят екскурзия до близките Рейнски водопади, най- мощния водопад в Европа (Гьоте го нарича „океански извор“).

След това следвайте широката и спокойна река на изток до Щайн ам Рейн, точно преди реката да се влее в огромното Боденско езеро (езерото Констанц). Датиращите от ХІ в. градски пищни фрески и фахверкови къщи са в късия списък на най-очарователните възможности за фотографиране.

Къде: Шафхаузен е на 47 км северно от Цюрих, Швейцария
Най-добро време: целогодишно

Виж актуалните оферти за пътуване в Цюрих!

Виж още:

Екскурзия в Монако

Екскурзия в Милано

Екскурзия в Люксембург

 

>
22 декември 2011 г.

Тагове

гастрономия

любопитно

ресторанти

социален туризъм

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти