Начало / Статии / Статии - Куба

Пътеводител на пияча на ром по света

Автор

/

Всеки си има своята алкохолна страст (а понякога – безалкохолна!). Някои са фенове на водката, други на бирата или на доброто вино. Ако вие сте от пиячите на ром, които на всичкото отгоре обичат и пътешествията, ето ги някои от най-добрите дестинации, където да се насладите на слънце, море, коктейли с ром и безгрижен живот.

Ямайка

Ямайка е родното място на друг световноизвестен бранд, Captain Morgan. Дестилерията е основана в средата на 40-те години на миналия век, като собствениците са търсили добър местен ром, чиито права да откупят. Така попадат на местни аптекари, които изкупували ром и добавяли към него билки и подправки, за да го направят по-ароматен. Така започва и историята на марката. А отидете ли в Ямайка, купете си бутилка местен ром и й се насладете на някой от невероятните плажове.

Какво да пиете: Myers's и Rum-bar rum са два рома, произвеждани в Ямайка, които да сложите в списъка си.

 

Куба

Куба е родината на някои от най-известните марки ром като Havana Club, Santero, а Bacardi, макар и вече да е базиран другаде, също е започнал производството си тук преди близо 200 години.

Какво да пиете: Днес можете да купите ром от почти всеки магазин в Куба, при това на цена, много по-ниска от България, а нелегални негови версии ще ви предлагат навсякъде по улиците. Тъй като цената на рома е доста висока за местните, те произвеждат свой домашен ром, който също си струва да бъде опитан.

Вижте най-добрите оферти за почивка в Куба.

Сейшели

Отиваме на другия край на земното кълбо. Сейшелите, макар и сравнително отскоро на световната ром карта, се представят достойно.

Какво да пиете: Стъпите ли на Сейшелите, навсякъде ще виждате рекламите на местния ром Takamaka. Освен да пиете коктейли с него, можете да посетите и дестилерията му, която се намира на 5-6 км от летището на основния остров Мае. Обиколката включва дегустация, тур и възможност сами да смелите малко захарна тръстика за производтсвения процес. Повече информация за рома на Сейшелите тук.

Вижте най-добрите оферти за почивка на Сейшелите

Мавриций

Екзотичният остров има няколко дестилерии, които заслужават вашето внимание.

Какво да пиете: Arcane, New Groove (с много разновидности, включително кафе крем-ром и меден ром), Pink Pigeon и Penny Blue.

Вижте най-добрите оферти за почивка на остров Мавриций.

Доминикана

 

Още една карибска плажна дестинация, където пресните кокосови орехи, белите плажове и качественият ром са повече от добра комбинация.

Какво да пиете: Сред местните марки, които непременно да опитате, са Barceló, Bermúdez, Brugal и Siboney.

Вижте най-добирте оферти за почивка в Доминикана

Тринидад и Тобаго

Всеки човек с коктейлна култура е чувал за Angostura, който се произвежда на няколко места по света, включително в Тринидад и Тобаго. Любопитно е, че ромът носи името на венецуелския град Ангостура, където е първоначално разработен от германски доктор, опитващ се да изнамери лекарство за подобряване на апетите и храносмилането при войниците.

Какво да пиете: Освен Angostura, опитайте и тъмния ароматен ром Kraken. 

*

Виж още:

Почивка в Занзибар

Почивка в Малдиви

Почивка на Карибските острови

>
08 януари 2024 г.

Тагове

любопитно

романтика

алкохол

ром

Забележителности наоколо

Избрани оферти