Начало / Статии / Статии - Куба

Вижте Куба - сега или никога

Автор

/

Отидете в Куба възможно най-скоро, преди да изгуби това, заради което си струва да прелетите няколко хиляди километра.

Снимка: Мария Ангелова, NasamNatam.com

Да отидете в Куба е като пътешествие във времето. Автомобили от 60-те години, ремонтирани и украсявани според вкуса на собствениците си. Барокови фасади в ярки цветове, чиято мазилка малко по малко пада. Действащ комунизъм, отдавна забравен по нашите земи.

Снимки: Thinkstock/Gulliver

Това е страна, която ще ви удиви с контрастите си – бедността и липсата не са съкрушили кубинците и те са толкова сърдечни към чужденците, че чак не е за вярване. Спират ви на улицата само за да си поговорят с вас. Усмихват се 24/7, танцуват по улиците, готови са да ви помогнат сякаш сте родните им деца...

Но всичко това, цялото очарование на страната, заради което туристи от цял свят изминават хиляди километри, е под заплаха с последните политически промени в Куба. Сближаването с Щатите, началото на внос на чуждестранни автомобили, отварянето на границите, отварянето на малки предприятия в частния сектор – всичко това ще доближи карибската държава до испаноезичните й съседки. Куба ще се превърне в средностатистическа латиноамериканска страна. Промените са за доброто на кубинците, но за чужденците означават едно – ако още не сте били там, време е за кубинско приключение.

Отидете в Куба преди да са се появили:

- вериги за бързо хранене

- магазини за дрехи на световни марки

- западни автомобили по улиците

Почувствайте старата Куба с всяка частица на тялото си – попийте аромата на пурите, рома и шоколада, впуснете се по стъпките на Хемингуей, Че Гевара и Буена Виста Сосиал Клуб.

И ако си мислите, че стерилната обстановка на хотелските комплекси в Куба ще ви отдалечи от истински живот на хората, то изберете пътуване, при което отсядате в домовете на местни хора. Когато местните са кубинци, това със сигурност означава, че ще се сдобиете с нови приятели.

Вижте актуалните оферти за Куба!

Вижте още:

Почивка в Мексико

Почивка - Кариби

Екскурзия в Бразилия

>
16 декември 2022 г.

Тагове

екзотика

кулинарен туризъм

културен туризъм

любопитно

плажове

Забележителности наоколо

Избрани оферти