Начало / Статии / Статии - България

Рафтинг през лятото - напълно възможно!

Автор

/


Започнал през далечната 1811 година като бърз и евтин начин за транспортиране на дървени трупи по реката Снейк в Уайоминг, в днешни дни рафтингът се е превърнал в прекрасен начин за забавление и отмора сред природата. След като нивото на реката спадне след пролетното пълноводие, рафтингът не спира.... а, става още по-екстремен, тъй като спускането става с мини-рафтове. Те са надуваеми двуместни лодки, които ви помагат да изпитате адреналина на рафтинга, дори през летните горещини.

Екипировката, която получавате от организатоеите  включва: неопренови обувки, неопрен, каска, спасителна жилетка, яке, вие е необходимо да си носите бански и къси панталонки, поради голямата горещина неопренът може да не ви е необходим. Задължително се провежда инструктаж относно гребането и безопасността във водата, независимо колко пъти сте били на рафтинг.

Емоцията започва със спускане по реката, като едно от основните неща е да се синхронизират двамата гребци в мини-рафта. Това става с практика и и като се вземат предвид насоките на инструкторите, които са около Вас, за да осигуряват безопасността ви и да ви показват как и от къде да преминете през бързеите. Трасето, което преминавате с мини рафтовете е около 12 километра, като бързеите се редуват с по-спокойни участъци, където имате възможност да скочите от лодката, да поплувате и да се освежите. Докато плувате в хладките води на реката, над вас често прелитат характерните корморани, като е възможно да видите и някоя видра криеща се в храсталаците по брега.

Продължителност: 2 часa, изпълнени с адреналин, забавление и още нещо...
Къде: река Струма, Кресненското дефиле
Кога: юни-октомври
Подходящи места за посещение наоколо: Рилски манастир, Роженски манастир, Мелник

Виж актуалните оферти за пътуване в България!

Виж още:

Екскурзия в Мелник

Екскурзия в Кавала

Екскурзия в Солун

>
08 юли 2010 г.

Тагове

алтернативен туризъм

рафтинг

Забележителности наоколо

Избрани оферти