Начало / Статии / Статии - Швейцария

Ресторант Брудерхолц - кулинарната щафета е предадена на достоен заместник

Автор

/

Майстор-готвачът Ханс Щуцки беше един от швейцарските кулинарни гиганти до преждевременната си смърт през 1998 г. Хората в кулинарния свят произнасяха името му с благоговение, както правят това начинаещите художници по отношение на Пикасо.

Ресторант „Брудерхолц“, Базел, Швейцария

Добри новини: щафетата беше поета от човек, достатъчно уважаван, за да е работил под негово ръководство в кухнята близо десетилетие. В челните редици на швейцарската (и европейската) нова гвардия от звездни готвачи, Жан-Клод Вики без усилия поддържа стандартите на Щуцки, запазвайки такива специалитети като Supreme de Dombes (пъдпъдък, приготвен с гъби мръчкула и черни трюфели) и нежно агнешко филе, в което се усеща и присъствието на розмарин.

Обстановката, настроението и менюто повдигат настроението, но кулинарният стил остава самоуверен и международната клиентела – макар и малко по-млада – е достатъчно схватлива, за да разбере, че чудото и геният на Щуцки продължават да властват тук. Вики с лекота пренася своето тълкуване на това наследство в новото хилядолетие.

Къде: Базел, Швейцария
Най-добро време: целогодишно

Виж актуалните оферти за пътуване в Базел!

Виж още:

Екскурзия в Женева

Екскурзия в Милано

Екскурзия в Ница

>
17 февруари 2012 г.

Тагове

гастрономия

любопитно

ресторанти

социален туризъм

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти