Начало / Статии / Статии - Испания

Побле Еспаньол – испанското село в сърцето на Барселона

Автор

/

Барселона е обожавана от туристите и за това си има много причини – архитектурата, историите, хората, животът по улиците... Всеки, който е открил Побле Еспаньол на хълма Монтжуик, със сигурност би добавил и това късче от друга реалност към причините да обича каталонския град.

Побле Еспаньол или в буквален превод Испанско село, се появява по случай Световното изложение в Барселона през 1929 г., като целта е била да се съберат на едно място всички нюанси на испанската душа. За да са сигурни, че са си свършили работата както трябва, авторите на проекта обиколили 1600 села и градчета в цяла Испания и част от Португалия в търсене на най-достойните.

Докато се разхождате из селото, ще видите в различен мащаб 117 сгради, многобройни площади и улици от различни краища на Испания. Подобно на нашия Етър, тези улици не са само кухи коруби – в тях можете да наблюдавате занаятчии, които пред очите ви майсторят какво ли не по начина, по който това се е правило преди векове. Ако нещо ви заинтригува, можете да се запишете на урок или курс.

Не си представяйте обаче архаично пространство, защото в Побле Еспаньол има и произведения на съвременното изкуство – Дали, Пикасо и Миро са сред авторите на творби, които можете да видите тук.

Не си представяйте и скучни изложби – в секцията за аудио-визуални инсталации ще можете виртуално да се разходите из Испания и да преживеете някои от най-изумителните традиции и обичаи на страната.

Любопитен факт: Подобно на Айфеловата кула, и Побле Еспаньол трябвало да бъде разрушен след края на световното изложение. Чудесните оценки на критиците, както и огромния успех, на който се радвало селото по време на изложението обаче, станали причина то да бъде запазено и до днес.

Официален сайт на Побле Еспаньол: тук.

А ето тук са нашите най-добри оферти за пътуване до Барселона!

>
09 август 2023 г.

Тагове

семеен туризъм

традиции

Забележителности наоколо

Избрани оферти