Начало / Статии / Статии - Италия

Седмица на бартера - как безплатно да спиш в къща за гости в цял свят

Автор

/

Пътуването става все по-безплатно - и тук изобщо не става въпрос за стопаджии или спане на палатка.

Парите като средство за получаване на услуги изчезват от хоризонта на пътешественика, а вместо това собствениците ще очакват от вас да направите някой дребен ремонт, да направите хубави снимки на къщата им за гости, да им донесете картина или книги...

Списъкът на нещата, които можете да предложите в замяна на безплатна нощувка е дълъг, също както и списъкът на места, в които можете да се настаните на бартер по време на световната Седмица на бартера (Barter Week) всяка година през ноември.

Вдъхновено от ежегодната Седмица на бартера в Италия, това събитие излиза извън границите на Ботуша и обхваща места за настаняване по целия свят – от Буркина Фасо и Кабо Верде до Канада.

Как работи?

>>> Ако сте собственик на къща за гости, хостел или B&B, регистрирате мястото си за настаняване и описвате, ако имате нужда от конкретни услуги или предмети, в замяна на които ще настаните гости. Например, може пианото в гостната ви да има нужда от настройване или да са ви нужни нови снимки.

>>> Ако сте турист, който иска да нощува на бартер, регистрирате се и разглеждате списъка с места за настаняване по градове или държави. Изпращате запитване с конкретната дата и това, което можете да предложите на бартер. Изчаквате потвърждение и заминавате за първата си безплатна нощувка. Можете да кандидатствате и за повече от една вечер, разбира се, все пак има труд, който струва повече.

Точно толкова просто е! През 2017 г. Седмицата на бартера е от 13 до 18 ноември. Обърнете внимание обаче, че някои места за настаняване приемат гости на бартер целогодишно.

***

Може да ни почерпите едно кафе за безценната информация :) Или усмивка по радиото. Или да хвърлите едно око на това, което правим за пътешественици: книгата „203 предизвикателства за пътешественици“ и тестето с 60 карти „Предизвикателства за пътешественици“, пълни с чудесни идеи като тази!

>
07 ноември 2017 г.

Тагове

любопитно

хотел

безплатно пътуване

Забележителности наоколо

Избрани оферти