Начало / Статии / Статии - Италия

Почивка в Кампания – 5 мечтани дестинации

Автор

/

Най-предпочитана от туристите южна италианска провинция Кампания е място на тази планета, събрало изключително много природна красота и следи от древни цивилизации.

За Кампания трудно може да се каже, че има „най-добро време за посещение“. Климатът е такъв, че и през зимата, и през лятото ще се радвате на слънце и приятни температури. Така че когато и да се отправите на почивка в Кампания и нейните вълнуващи градски, морски и културни точки, ще имате онова осезаемо чувство за сбъдната мечта:

Помпей и Везувий

Древният римски град Помпей е застинал като на снимка от 79 г. от нашето хилядолетие насам. Това се е случило, след като е застинала и лавата от вулкана Везувий, който и до днес се издига на фона на останките от Помпей. Разходката по павираните улички и надничането в домове, обществени сгради и храмове е рядък шанс да видите на живо какво е представлявало ежедневието в Древен Рим. Не пропускайте и да се изкачите на Везувий.

Неапол

Столица на провинция Кампания и една от най-прочутите кулинарни дестинации на Италия. Смята се, че тук се е родила пицата. Неапол е малко хаотичен, цветен, оживен, има си внушителни църкви, кралски дворец, опера – само остава да се впуснете в изследователска разходка.

Соренто

Едва около 15 000 души живеят в малкия южен град Соренто, но те имат най-добрата гледка в цяла Кампания – Везувий, Неаполският залив и остров Капри. Като място във ВИП ложата на Италия. На скалите над морето в Соренто има наистина скъпи и луксозни хотели, които привличат известни личности като Енрико Карузо ии Лучано Павароти. Соренто е популярен и с продукцията на лимончело – традиционно италианско слабо алкохолно питие.

Капри

Разположен в Тиренско море, Капри е нископланински остров, който се е превърнал в рай за търсачите на синьо море, живописни скали, пещери и останки от миналото. Още от древни времена островът привлича римската аристокрация, а днес е любимо място за еднодневна разходка на туристи от всички краища на света.

Амалфийското крайбрежие

Трудно е да не откъсваш очи от пътя, докато караш бързо покрай смайващия пейзаж на предизвикващия световъртеж път Амалфи, невероятна 50-километрова отсечка с остри завои, южно от Неапол. Най-добрият вариант за опознаване на живописното крайбрежие е с кола. Тук се намира цветният град Позитано с разхвърляни по скалите къщи. Вече не толкова уединен, както когато е бил достижим само по море или с товарно животно, вкопчилият се в скалите Позитано е все още последното убежище от шума и суетата.

Вижте актуални оферти за почивка или екскурзия в Италия! 

>
29 февруари 2024 г.

Тагове

кулинарен туризъм

кулинарни изкушения

летен туризъм

романтика

романтични градове

семеен туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти