Начало / Статии / Статии - Италия

Хотелите на Позитано - бастиони на изискаността и лукса

Автор

/

През 1953 г. Джон Стайнбек описва хотел „Сиренузе“ като „бленувано място... не съвсем реално“ – и той си остава такова, кацнал над терасираните къщи на Позитано и сред гъст килим от обички, бугенвилии и орлови нокти. Лози се промъкват навсякъде, подовете са настлани с хладни, ръчно оцветени плочи, а сбирка от скъпоценни старинни предмети подсилва хотелската атмосфера на изисканост, но и на удобство.

Хотелите на Позитано, Кампания, Италия

Управляван от семейство, чиято лятна вила той е бил някога, едно особено усещане на дружелюбност откроява „Сиренузе“. То се подсилва от тесен басейн с изглед и малък, но изискан СПА-център и зала за гимнастика, проектирани от известния милански архитект Гае Ауленти.

Сградата от ХVІІІ в. в помпейско червено е наречена „Сиренузе“ заради сирените от Омировата Одисея, тези съблазняващи полужени, за които се казва, че обитавали малките острови Ли Гали, които могат да бъдат видени от вашата тераса.

Леко на изток от града един миниатюрен параклис от ХVІІ в. покрай легендарния крайбрежен път дискретно сигнализира присъствието на отдавнашния дружелюбен съперник на „Сиренузе“ – многоетажния „Сан Пиетро“, вдълбан в много стръмната скала под него и един от най-драматично разположените хотели, триумф на човешката изобретателност и ярка екстравагантност.

Един асансьор, вкопан в  твърдата скала, бързо отнася гостите надолу към просторното фоайе, терасирани стаи за гости и накрая в съвсем малката пещера, където гостите могат да плуват и да се пекат на слънце, дори да играят тенис. Външните посетители могат да прекарат в безделие един следобед в покрития с бугенвилии ресторант, 90 метра над Тиренско море, открит за бриза, но защитен от слънцето.

По залез пийнете бавно и спокойно нещо на покритата с плочи тераса: изгледът нагоре и надолу по бреговата линия е главозамайващ.

Къде:  Позитано, 56 км югоизточно от Неапол, 265 км югоизточно от Рим, Кампания, Италия
Най-добро време: април-май и септември-ноември

Виж най-добрите оферти за пътуване в Неапол!

Виж още:

Екскурзия в Рим

Екскурзия във Венеция

Екскурзия във Флоренция

>
18 ноември 2011 г.

Тагове

любопитно

романтични места

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти