Начало / Статии / Статии - Турция

Сеферихисар - море и хубав живот на егейското крайбрежие

Автор

/

Сеферихисар е малко известен на българските туристи крайбрежен град в Турция. Разположен на брега на Егейско море, Сеферихисар е спокойно място, което не е претърпяло сериозни промени от туристическия поток.

Атмосферата в него е запазила чертите на егейското крайбрежие, като в същото време се доближава до съвременните тенденции за бавно хранене и добър живот. Тук почиват предимно западноевропейци и мястото е познато на много малко българи.

Сеферихисар се състои от няколко квартала, които се намират на разстоение един от друг. На около 5 км от центъра на Сеферихисар се намира курортният квартал Сааджък (среща се и като Сигачик) – известен като малкото пристанище на Сеферихисар.

На пристана са вързани разноцветни лодки, които са истинска наслада за очите, уморени от градските пейзажи. На местния пазар можете да откриете вкусни местни продукти – доматена паста, артишок, локум с мандарини и всякакви интересни сладка и конфитюри.

В района има и останки от древни селища на елините и римляните. Руините на древния римски град Теос включват сравнително добре запазени амфитеатър и крепостни стени. Мястото е подходящо за пикник, а най-голямото му предимство е, че за разлика от Ефес, древният Теос не е особено популярна дестинация и е много вероятно да имате мястото само за себе си (като изключим някоя и друга коза, която спи под сянката на храстите). Намира се на 2-3 км от Сааджък.

Едно от най-живописните места, на които можете да отседнете в Сааджък, е Atlantis Club Resort – построен на висока скала с гледка към белите къщички на остров Самос.

От едната страна стръмно към морето се спускат канари, а от другата се простира залив с плаж с пясък и чакъл. И това ако не е хубав живот!

Сеферихисар се намира на около 50 км от големия турски град Измир. Градът може да бъде изходна точка за екскурзии до забележителностите в Централна Турция.

Вижте най-добрите оферти за почивка в Сеферихисар и Сааджък (Сигачик)!

>
08 април 2014 г.

Тагове

летен туризъм

плажове

романтични места

семеен туризъм

сърфинг

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти