Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Спаканаполи - радостно хаотичен всекидневен живот в неаполитански стил

Вижте галерия
1 от 6

 

Гмурнете се в окичените с простряно пране задни улички на един от най-живите и оживените градове на Италия, за да добиете представа за театралността и енергичността, с която неаполитанците са известни. Някога анклав от монументални дворци и великолепни църкви, кварталът, наречен Спаканаполи, днес е шумен и оживен на фона на очукани от времето жилищни сгради и работилници.

Спаканаполи, Неапол, Кампания, Италия

Най-оживеният квартал на града бавно бива заселван отново от хора от по-горна класа, докато Неапол се радва на културно възраждане, и повече не е опасно да се разхождаш сам тук. Тесни улици туптят с пулса на местни амбулантни търговци, които разнасят всичко – от контрабандни цигари до пици и миди от Неаполския залив.

Прочутият оперен театър „Сан Карло“ е може би един от най-големите и най-бляскавите в Европа, но Спаканаполи излъчва спонтанността на улична опера и завесата в него никога не пада. Енрико Карузо е роден тук и е наемал апартамент в историческия грандхотел „Везувио“ край кея от 1905 до смъртта си през 1921 г.

Ресторантът на покрива на хотела е наречен „Карузо“ и гледките оттук към морето и замъка от ХІІ в. Кастел дел’Ово може би са били обстановката, в която някой за пръв път е възкликнал: „Виж Неапол и умри!“

Къде: Неапол, Кампания, Италия
Най-добро време: целогодишно

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Неапол!

Дата: 10 ноември 2014 г.
4.5/5, 12259 гласа
Забележителности около Неапол