Начало / Статии / Статии - Италия

Бая Домиция – очарование от Южна Италия

Автор

/

Бая Домиция е добре познато на италианците курортно градче на брега на Тиренско море. Името на градчето го описва по най-добрия начин. Baia – или залив, тъй като се намира в самия център на залива Гаета, и Домиция, тъй като се намира по средата на т.нар. Домицианско крайбрежие.

Пясъкът по плажната ивица е с вулканичен произход. Виновен за появата му е близкият изгаснал вулкан Рокамонфина. Силуетът на пейзажа се определя от типичните за Южна Италия пинии, а част от крайбрежието е включена в защитена местност с пясъчни дюни.

От незапомнени времена Бая Домиция е била вдъхновение за прочути художници, писатели, музиканти. Сред известните имена, посещавали градчето, са редица италиански артисти, както и самият Джон Ленън.

От няколко години през цялото лято се провежда международен блус фестивал – „Бая Домиция Блус“, който събира на сцена на открито едни от най-добрите музиканти от Италия, както и световни имена.

Бая Домиция се намира на около 80 км от Неапол и на по-малко от 200 км от Рим. Градчето е идеална отправна точка за изследване на Централна и Южна ИталияСоренто, Позитано, Амалфийското крайбрежие, Равело, Везувий...

Вижте най-добрата оферта за пътуване до Бая Домиция!

24 февруари 2015 г.

Тагове

кулинарни изкушения

летен туризъм

плажове

романтични места

семеен туризъм

фестивали

летни почивки

Забележителности наоколо

Избрани оферти

1085 лв.

ЛИСАБОН

ЛИСАБОН