Странноприемницата „Алтнахари“ - чревоугоднически изкушения край бреговете на езерото Брум

Вижте галерия
1 от 2

 

Ще оставите света зад вас, щом влезете в частния катер, който ще ви закара до тази отдалечена, приютявала някога търговци на овце странноприемница върху стръмните брегове на Лох Брум.

Извънземната прелест на „Алтнахари“ се дължи отчасти на липсата на телевизори, телефони, а генераторът на електричество се спира през нощта. Има само осем прости спални с голямо очарование, които приютяват преданите любители на хубавата храна, които идват откъде ли не, за да вземат участие в изкуството на майстор-готвачката, родената в Норвегия Гун Ериксен.

Забележително хранене започва, щом седнете на маса, върху която във вашата салфетка са увити диви цветя. Няма избор в менюто от пет ястия, но вие ще бъдете щастливи да оставите вечерта в майсторските ръце на главната готвачка, която разчита изцяло на местните води и доставчици. Тя е придобила статуса на знаменитост не чрез придържане към строги гастрономични конвенции; успехът на всяко изобретателно ястие идва от деликатните и прости вкусове. Закуската е също толкова наслада, колкото вечерното хранене е шедьовър.

Къде: Улапул, Шотландия

Най-добро време:  май - септември

Дата: 07 януари 2013 г.
4/5, 3099 гласа
Забележителности около Инвърнес