Начало / Статии / Статии - Шотландия

Уан Девъншър Гардънс - eдин върховен адрес във викториански град

Автор

/

Ако Ленард Бърнстейн е намирал Уан Девъншър Гардънс за вдъхновяващ и чист театър, представете си въздействието, което има той върху средния нищо неподозиращ гост.

Вие трябва да позвъните на камбанката върху входната врата при пристигане, но това е последният път, в който ще си мръднете пръста тук. Три изискано мебелирани викториански градски къщи, датиращи от края на ХІХ в., са свързани, за да се получи изящна кутия за бижута, чието превъзходно обслужване и много хвален ресторант могат да изкушат човек да не види нищичко от Глазгоу извън тези великолепни стени.

Критиците наричат Глазгоу най-големия оцелял образец на викториански голям град и Уан Девъншър Гардънс е главното доказателство. Гостите милионери ще се почувстват като у дома си; всеки друг ще се почувства сякаш е умрял и е отишъл в рая, глезен от искрено любезния персонал от входната врата нататък. Неговото тихо местоположение в богато озеленената, модна зона на Уест Енд го прави достатъчно изолиран, за да може тук да се създаде една изключителна атмосфера; разточително декорираните стаи, много от тях с плюшена драперия, разкошни махагонови легла с балдахин и пращящи камини, също помагат. На равна нога с това, което Париж или Лондон могат да предложат, хотелиерството в Глазгоу направи квантов скок напред с отварянето на този частен бутиков хотел през 1986 г. Достатъчна причина да посетите града.

Къде: Глазгоу, Шотландия

Най-добро време: Международният джазов фестивал в Глазгоу, една седмица в края на юни, началото на юли, но резервации за „Уан Девъншър Гардънс“ трябва да се направят месеци предварително, тъй като е изключително желана опция за настаняване.

>
13 февруари 2013 г.

Тагове

лукс

ресторанти

романтични места

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти