Начало / Статии / Статии - Шотландия

Замъкът Скибо - земен рай в Шотландия

Автор

/

Събуждане от звуците на разхождащ се под прозорците ви гайдар, както са били будени крал Едуард ІІІ, Ръдиард Киплинг, Рокфелерови и Мадона в нейния сватбен ден.

Така започва един вълшебен ден в Скибо, замъка на Андрю Карнеги, първоначално кръстен Schyterbolle през Х в. от неговите келтски обитатели (на техния език думата означава „приказна страна“), които смятат, че това е дар от келтските феи.

Когато Карнеги се връща у дома, след като е спечелил милионите си в Америка в качеството си на един от най-успешните индустриалци в света, той го нарича „земен рай“.

Карнеги изразходва внушителна сума, за да построи величествена резиденция върху развалините на порутения замък, създавайки изключително великолепен „дом за края на живота“.

Наскоро закупен от един американски предприемач, днес Скибо е отворил величествените си врати за привилегировани членове на клуба и за външни гости, които могат да живеят като стоманени магнати в една носталгична атмосфера на автентични мебели от ХІХ в., любезен персонал от облечени в карирани фустанели шотландци и такива забавни традиции, като тази да бъдеш въвеждан в огромната, осветена от свещници зала за вечери от самотен гайдар във вечерно облекло.

30 000-те декара на имението са пълни с едър и пернат дивеч, а има и частно игрище за голф с 18 дупки, което е носител на награди.

Къде: 64 км северно от Инвърнес, Шотландия

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Шотландия!

>
26 февруари 2016 г.

Тагове

замъкът скибо

замъци

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти