Начало / Статии / Статии - Шотландия

Остров Скай и Кинлох Лодж - един особен остров с лордски квартири

Автор

/

Един новичък мост отнема известна част от неговата мистичност и извънземност, но остров Скай все още остава особена земя в историята и фантазията.

Остров Скай и „Кинлох Лодж“, Шотландия

Най-големият от Вътрешните Хебридски острови (80 км дълъг и от 5 до 40 км широк) и един от най-приближените до сушата, Скай е прочут със своите незабравими пейзажи и като скривалище на шотландския герой Бони Принс Чарли през 1746 г. след безславно поражение на неговите 5000 шотландски планинци, нанесено им от английския дук на Къмбърланд.

Влажните и ветровити Хебриди, както Вътрешните, така и Външните, отдавна се свързват с вълнени платове, чисти малцови уискита, пейзажи от края на света – самият дух на Шотландия. Стигането до Скай е почти развлечение, когато следвате живописния 72-километров „Път към островите“ от Форт Уилям до Малейг на шотландския западен бряг, едно от главните фериботни пристанища за Скай.

Проникнете по-дълбоко в шотландската душа и прекарайте няколко дни като обитатели (срещу заплащане) на притежавания и управляван семейно „Кинлох Лодж“ в красивия южен ъгъл на острова. Изграден в 1680 г. като ловна хижа за фамилията Макдоналд, той е елегантният, но непретенциозно удобен дом на лорд Макдоналд, главата на клана Доналд, неговата съпруга Клер и техните четири деца.

Лейди Макдоналд чаровно признава, че никога не е вземала урок по готвене през живота си, което не и е попречило да напише една дузина готварски книги и да си изгради репутация като един от водещите авторитети на шотландската кухня. Всичко сервирано в „Кинлох“ е или от острова, или от обкръжаващите го води. Мек климат и плодородна земя са направили тази крайбрежна област Градината на Скай.

Къде:  283 км северозападно от Единбург, 235 км северозападно от Глазгоу, Шотландия
Най-добро време: целогодишно

Виж най-добрите оферти за пътуване в Глазгоу!

Виж още:

Екскурзия в Единбург

Екскурзия в Лондон

Екскурзия в Ирландия

>
18 ноември 2011 г.

Тагове

любопитно

острови

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти