Начало / Статии / Статии - Италия

15 приказни езера по света

Автор

/

Известни като спокойните очи на природата, езерата по целия свят са изключително привлекателни дестинации за туристите. Подготвихме 15 от тях, които са ни любими и са една прекрасна идея за следващото ви пътуване.

Езерото Лох Нес, Шотландия

Независимо дали вярвате в чудовището от Лох Нес , или не, гледката на красивото, издълбано от ледник езеро Лох Нес и развалините на рухналия замък Уркухарт на върха на неговия собствен нос, не са за изпускане. Въпреки, че легендата е си остава главната примамка за посещаване на северната планинска част на Шотландия, този живописен регион е гаранция и за спокойна почивка сред природата.

Боденското езеро, Германия

Боденското езеро , известно също като „Швабско море“, е най-голямото езеро в Германия и най-близко до това, което може да мине за Ривиера. В най-южния регион на Германия, то се вижда най-добре от крайбрежния панорамен път, който следва северния германски край на езерото с неговата поредица от хубави курорти.

Езерото Комо, Италия

Очарованието на това езеро е възхвалявано от не един поет и писател. Стендал, а и много други бележити творци, смятат че неговата красота е ненадмината. Намира на около един час път от Милано и е заобиколено от луксозни вили и хотели. Още от времето на Римската империя, тук идват да си почиват благородници, като и днес на неговата прелест се наслаждават стотици туристи ежедневно.

Езерото Масауипи в Квебек, Канада

Езерото Масауипи в Квебек, Канада е популярно още преди Гражданската война, тъй като южняците предпочитали да идват тук, отколкото да ходят в Англия. Резултатът е бляскаво канадско градче с великолепни ястия и вина, сладки и сокове, които стават изобилни през време на пролетните фестивали и през есента.

Езерото Таал на остров Лусон, Филипини

Нареждан сред най-ниските и най-малките вулкани в света, Таал е пълен с вода, която образува езеро, като при това самият вулкан е насред по-голямо езеро. Синьото на водата и зеленото на гледката към гористия хребет Тагайтай са превърнали това място в любимо за излети на поколения филипинци, търсещи да избягат от хаоса и горещината на Манила.

Езерото Инле, Мианмар

Тихата магия на езерото Инле предлага спокойни води, нежна светлина и топли усмивки, далеч от претъпканата столица Янгон. Заселено преди векове от племето интха, Инле е приблизително с размерите на Манхатън. Наричано езерната Венеция на Мианмар,то е единственото място на света, където лодкарите гребат с крака.

Езерото Титикака, Перу

Легендарното езеро Титикака е най-голямото плавателно езеро в света. Но само тези, които са го посещавали, знаят за непрестанната игра на цветовете и светлината върху неговите води. Уникалната красота на Титикака подкрепя древния мит, че снователите на империята на инките, се появяват от тези магични води в Андите.

Езерото Сиху, Китай

Западното езеро Сиху се намира в град Ханджоу, в източен Китай. То е невероятно красиво и с това привлича от древността до наши дни непрестанен поток от посетители. През ХІV в. известният италиански пътешественик Марко Поло идва в Ханджоу и възкликва при вида на езерото:”Тук се чувствам все едно съм попаднал в рая!”

Езерото Таупо, Нова Зеландия

„Вселенската столица на дъговата пъстърва“ - Таупо е най-голямото сладководно езеро в Нова Зеландия и в цяла Океания. Разположено е близо до центъра на Северния остров, обградено от три активни вулкана в близкия национален парк„Тонгариро“, като самото то е кратер на древен вулкан.Посещавано от хиляди туристи, примамвани от прекрасната природа, лусозни вили и превъзходна храна.

Езерото Кор д’Ален в щата Айдахо, САЩ

Издълбано от глетчер, закътано сред гори и обкръжено от ланинската верига Битерфут от западния фланг на Скалистите планини, Кор д’Ален е едно от най-хубавите места в тихоокеанския Северозапад - бисер сред много други езера, които привличат вниманието върху живописния северен анклав на щата Айдахо.

Езерото Атитлан, Гватемала

Алтиплано, западната планинска област на Гватемала, е най-красивият регион на страната, а идеално синьото езеро Атитлан е образът, който най-лесно се запечатва в съзнанието и остава там. Около езерото потомците на древните маи все още обработват богатата на вулканична пепел земя и отглеждат царевица със своите прости земеделски техники, останали неизменни през вековете.

Езерото Маджоре, Италия и Швейцария

Земя на емоции и контрасти, езерото Маджоре е идеалната дестинация за вашата почивка. Близо до сърцето на Европа, в сърцето на Алпите, там ще откриете очарованието на величествените зелени долини, преливащи в заснежените върхове на Алпите, където се виждат тук там малки китни селца.

Поповото езеро в Пирин, България

Поповото езеро е сред най-красивите кътчета на Национален парк "Пирин". То запълва дъното на най-обширния Поповски циркус и е най-голямото от групата на Поповите езера. С бистрите си води и колоритен бряг, ту нисък, ту стръмен, покрит с дъхави поляни, клекови гъсталаци и невероятни скални фигури, то привлича стотици почитатели на природата от цял свят.

Седемте Рилски езера, България

В Северозападна Рила се намират Седемте Рилски езера. Това е най-дългата, живописна и посещавана група  езера с ледников произход в България. Името на всяко езеро е свързано  с външните му особености: Сълзата, Окото, Бъбрека, Близнака, Трилистника, Рибното и Долното. Езерата са част от Стоте национални туристически обекта.

Урдини езера в Рила, България

С ненагледната си красота Урдините езера не отстъпват на Седемте рилски езера, но планината така ревниво ги е скътала в пазвите си, че само най-смелите могат да се любуват на тяхната прелест. Шестте езера са разположени амфитеатрално в западната половина на обширния и дълбок Урдин циркус, в най-алпийската част на Северозападна Рила.

>
19 октомври 2012 г.

Тагове

Боденското езеро

езера

езерото Комо

езерото Титикака

идеи за уикенд

Класации

Забележителности наоколо

Избрани оферти