Замъкът Инвърлоки - величествен бастион на удобството и лукса

Вижте галерия
1 от 9„Никога не съм виждала по-прелестно или по-романтично място“, пише запознатата със съблазните на Хайландс кралица Виктория, която отседнала в замъка Инвърлохи през 1873 г., скоро след неговото завършване.

Замъкът Инвърлоки, Торлунди, Хайландс, Шотландия

Разположен сред величествена природа, това е грандиозен величествен замък-хотел с непринудена атмосфера, уютен с пламтящите огнища и меки кресла, поместен сред 2000 декара частни земи по бреговете на Лох Лохи.

Неговият добър вкус и разкош са видни в изобилието на цветя, ароматизирани тоалетни артикули, напомнящи за големите луксозни хотели, пресни билки и току-що откъснати зеленчуци от оградените със стени градини и местни доставчици, а след вечеря се сервира сингъл малцово уиски от близката дестилерия.

За да се насладят на тази уникална комбинация идват пътници от цял свят, изпълнени с гордост от щастливата съдба да намерят стая (има само седемнайсет) в едно от най-специалните провинциални места за почивка в Британия. На фона на Бен Невис, най-високия връх във Великобритания (1343 м), замъкът е идеална база, от която да преживеете магията на шотландските планини и да потеглите за недалечни екскурзии.

„Все още има нещо от един Одисей тук, сред островите и безмълвните езера“, пише Д. Х. Лорънс, който посещава Хайландс през 1926 г. „Тези места са все още извън света, като самото начало на Европа“.

Същото благоговение е много вероятно да изпитат и посетителите век по-късно.

Къде: Торлунди, 225 км северозападно от Единбург, Хайландс, Шотландия
Най-добро време: отворен март-декември

Дата: 22 ноември 2011 г.
4/5, 6787 гласа
Забележителности около Единбург