Начало / Статии / Статии - Франция

Франция извън Париж - едно различно преживяване

Автор

/

Bonjour, mesdames et messieurs!

Ако вече ви е замирисало на току-що изпечени кроасани и въпреки това, нямате търпение да стане вечер, за да отпиете от най-доброто вино в света, то значи знаете, че ще си говорим за Франция.

А ако се чудите защо „магия“ е асоциацията на Франция, нека ви подскажа, че тази неустоима държава е всъщност добрата фея и е в живота ви, за да сбъдне всякакви мечти!

И още щом стъпите на френска земя и усетите аромата на лукс, перфекционизъм и изящество, ще разберете, че вече е започнала да действа по въпроса.

Париж е цял един друг свят. А да погледнеш Франция извън Париж, си е цяло едно друго преживяване. Всичко, свързано с тази държава, лъха на грация. Езикът им е толкова хармоничен, че имаш чувството, че най-великите композитори са се събрали, за да създадат благозвучието му. А Лазурният бряг е като докосната от бога жена, която притежава най-прекрасните извивки – крайбрежната ивица от красоти. Косите й са цветята с аромат на свобода. Усмивката й са лъчите на слънцето, което сякаш е най-близо до Côte d’Azur.

Това, което най-силно ни впечатли обаче е историята, която успяхме да открием близо до Кан. Той е вече много известен с филмовите фестивали и невероятните актьори, които можем да открием да се излежават на брега. Но недалеч от Кан се е скътало едно островче, което крие в себе си невероятно историческо богатство - Света Маргарита.

Крепостта, която се разполага там, е някогашният затвор, в който са били държани противници на монархическия режим, интелектуалци, както и криминални престъпници. Най-интересната част идва с откриването на тъмницата на Желязната маска. Фенове на Леонардо ди Каприо сигурно знаят за ролята му като затворника-благородник с маска. А тайната за личността му умира с него. Има много легенди и много теории за това кой е бил зад тази маска и защо е бил затворен на остров Света Маргарита, но всички можем вече само да гадаем.

Освен да гадаем, можем и да влезем в килията му, можем да се докоснем до стените, между които той е стоял затворен, а защо не и ние сами да открием нещо, говорещо за самоличността му. Със сигурност е едно вълнуващо приключение, което поражда мисли за дълги нощи напред.

Ако все пак не успеем да отгатнем името му, можем с интерес да погледаме как живеят рибарите на острова. Няколко къщички край бистрото море, под синьото небе. Бихме предположили, че с огромния затвор, който се разполага на острова, той ще е мрачно и зловещо място, но всъщност е едно красиво райско кътче. Кътче, където можеш да видиш истински французи, кътче, което толкова много се стараят да опазят, че дори са забранили пушенето на целия остров. Кътче, което те обогатява и остава завинаги в ума ти. Разходката по аромати и рандевуто с истинска Франция е не само сбъдната мечта, но и невероятен спомен, към който искаш да се връщаш винаги.

Вижте най-добрите оферти за пътуване във Франция!

Снимки: Thinkstock/Gulliver

>
06 януари 2016 г.

Тагове

летен туризъм

лукс

романтични градове

Забележителности наоколо

Избрани оферти