Начало / Статии / Статии - Бразилия

Тирадентис - застинало време в едно колониално селце

Автор

/

Когато Оуру Прету става през ХІХ в. столица на тази някога процъфтяваща провинция след един предхождащ златен бум, Тирадентис пропуска това развитие, оставайки си затънтено и селско място – каквото до голяма степен е и днес.

Тирадентис, Минас Жерайс, Бразилия

Разположено между живописната река Рио дас Мортес и Атлантическата гора в подножието на могъщата планина Сера Сау Жозе, неговите девет криволичещи улици и седем впечатляващи барокови църкви все още биха били разпознати от тези, които познават Тирадентис в неговото великолепие през ХVІІІ в.

Малко разпръснати съвременни ателиета, галерии и малки ресторанти са се появили, докато градът е ставал любимо място за прекарване на уикендите за желаещите да избягат от света от Рио и Бело Оризонте.

Чаровният хотел „Солар да Понте“ е англо-бразилски проект, който е станал дом извън дома за разнороден списък международни гости. Тази малка поузада запленява с духа на рустикалната, но елегантна извънградска къща в едно село от ХVІІІ в. с топло гостоприемство и старовремско обаяние.

Има прясно накъсани цветя от градината във всяка от просторните стаи за гости, които са красиво декорирани с традиционни регионални занаятчийски произведения и десени, с които Минаш Жерайш е известен.

Къде: Тирадентис, (340 км от Рио де Жанейро), Минас Жерайс, Бразилия
Най-добро време: ноември-април

Виж най-добрите оферти за пътуване в Рио де Жанейро!

Виж още:

Екскурзия в Аржентина

Екскурзия в Куба

Ексксурзия в Перу

 

>
17 ноември 2011 г.

Тагове

любопитно

романтични места

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти