Начало / Статии / Статии - Бразилия

Парати - изкривяване на времето от ХVІІІ в. върху Коста Верде

Автор

/


Както златната треска от ХVІІІ в. отмира, така и значимостта на Парати като процъфтяващо пристанище за галеоните, превозващи скъпоценния товар от вътрешността на Минас Жерайс до португалския кралски двор: градът изпада в летаргия, капсулирайки своите колониални славни дни до преоткриването си през 50-те години на ХХ в.

Парати, Бразилия

Разположен на брега по средата между Рио и Сао Паулу неговата скъпоценна, втъкана във времето красота е едно от малкото неща, по които кариоките и паулистасите (жителите на Сао Паулу) са на едно мнение. Туристите и местните жители се придвижват из павираните улици (затворени за автомобили) пеша или с колело, докато малки семейни магазини потвърждават подозрението, че това е град, където местните все още се препитават с риболов и земеделие.

Няма активност и плажове, но все още може да се възхитите на хубавите къщи и няколкото натруфени църкви, които богати търговци са изградили за себе си (заедно с две църкви изключително за техните роби и слуги).

Един от първите хотели, които са се възползвали от оживлението на туризма е все още най-очарователният в града: рустикалната простота на поузада „Пардиейро“ е компенсирана от стилна подборка от произведения на изкуството, пластики и такива щрихи на изисканост като охладено шампанско във вашия минибар и басейн за още освежаване.

Разположението на Парати върху пищно зеления, обвит от джунгла Коста Верде го прави идеална изходна база за екскурзии с кораб до някой от 365-те отдалечени острова и идилията на пустинните плажове, която те обещават.

Къде: Парати, 241 км югозападно от Рио де Жанейро, Бразилия
Най-добро време: ноември-юни

>
29 февруари 2012 г.

Тагове

градове

културен туризъм

любопитно

стари градове

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти