Начало / Статии / Статии - Италия

Туризъм без ограничения: Резервирайте екскурзия до новите държави в зелената зона

Автор

/

Динамичната ситуация с COVID-19 изисква гъвкавост и бързи решения, когато става въпрос за почивки.

Според последната актуализация на списъка с държавите по цветови зони на българското здравно министерство (в сила от 15 септември 2021 г.), Италия, Испания, Малта и Дания се връщат в зелената зона. Това означава, че българите могат да се връщат от тези държави по най-либералните правила - ваксинираните и преболедувалите COVID-19 без никакви допълнителни изисквания, а всички останали - с представяне на отрицателен PCR или бърз тест на границата.

Ако ви е домъчняло за пътуване в Европа и искате да изберете дестинация с минимални усложнения по границите, резервирайте още сега!

Италия

Снимка: iStock by Getty Images

Есента в някои части на Италия си е истинско лято, но дори да не изберете южните части на страната, на Ботуша просто няма неподходящ сезон.

Правила за влизане в Италия: Правилата са подобни на тези за влизане в България - ваксинираните и преболедувалите преминават свободно границата, а от останалите се изисква отрицателен PCR или бърз тест. В самата страна се изисква “зелен пропуск” за посещение на музеи, галерии, заведения на закрито, както и за пътуване на дълги разстояния в Италия.

Вижте най-добрите оферти за пътуване в Италия!

Испания

Снимка: iStock by Getty Images

Дори и времето да не е съвсем лятно, горещата кръв на испанците прави всяко пътуване истинско приключение.

Правила за влизане в Испания: Правилата са подобни на тези за влизане в България - ваксинираните и преболедувалите преминават свободно границата, а от останалите се изисква отрицателен PCR или бърз тест. В страната правилата са различни в различните провинции и градове, като на някои места има въведен вечерен час.

Вижте най-добрите оферти за пътуване в Испания!

Малта

Малката островна държава е добра идея за няколкодневна екскурзия по всяко време на годината. Комбинацията от археология, култура и драматични пейзажи ще зареди есенните ви дни с цвят и настроение.

Правила за влизане в Малта: Ваксинираните лица влизат свободно в страната, а всички останали - с представяне на отрицателен PCR тест и задължителна 10-дневна хотелска карантина.

Вижте най-добрите оферти за пътуване в Малта!

Дания

Снимка: iStock by Getty Images

Малко скандинавски уют и среща с датчаните ще ви напомнят защо тази страна толкова пъти печели първото място в класациите за най-щастливите хора на света. Човек винаги има нужда от малко допълнително щастие, нали?

Правила за влизане в Дания: Правилата са подобни на тези за влизане в България - ваксинираните и преболедувалите преминават свободно границата, а от останалите се изисква отрицателен PCR или бърз тест. В Дания няма изискване за носене на маски или представяне на ваксинационен паспорт при посещение на заведения, музеи и други.

Вижте най-добрите оферти за пътуване в Дания!

Останалите държави в зелената зона в момента са Румъния (там обаче се допускат само ваксинирани и преболедували българи и само за 3 дни), Полша, Австрия, Словакия, Унгария, Финландия, Норвегия, Чехия, Люксембург и Ватикана.

>
15 септември 2021 г.

Тагове

любопитно

полезно

новини

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти