Начало / Статии / Статии - Италия

10 спа дестинации по света

Автор

/

Бани ди Тиволи - Италия

Бани ди Тиволи (Bagni di Tivoli) е град в Италия, разположен близо до Рим, и е известен с две неща – вилата Андриан и терапевтичните си извори. Този град е мястото, където императори и поети като Хораций, Неро и Траян са се възползвали от баните Агрипа. Ако се потопите във водите на Тиволи, те ще ви помогнат за премахването на артритни и кожни заболявания. Ако пък поглъщате тази вода, то ще решите различни стомашно – чревни и респираторни проблеми. Мнозина днес използват лечебните четири басейна там, както са го правели кралските особи преди хиляди години.

Роял Лимингтън Спа - Великобритания

Роял Лимингтън Спа (Royal Leamington Spa) е спа център във Великобритания, който може да се похвали със значителен брой басейни със солена вода. Това великолепно здание е създадено през 1814 г. и функционира с цел да намалява неразположенията на посетителите си. Този спа център става още по – популярен когато се внедрява системата за гореща вода на  Уилям Мърдок. Днес спа центърът е превърнат в културен център и музей. Въпреки това може да си налеете от чудотворните му води извън сградата.

Спа в Саратога Спрингс - САЩ

Саратога Спрингс (Saratoga Springs) е град в САЩ, намиращ се в щата Ню Йорк, който е популярен с минералните си извори. Всъщност тук се намират най – добрите извори на източния бряг, като те се посещават от хора от целия свят. Тези бани са открити през 1935г ., и са реновирани през 2004 г. В Саратога Спрингс изворите са с прясна вода, или с наситеност на минерали като натриев бикарбонат или натриев хлорид. Водите на града ще ви помогнат да намалите стреса, и да подсилите имунната си система и тялото като цяло. Можете да се възползвате още и от необятните услуги предлагани в спа комплексите.

Спа в Кусацу - Япония

Кусацу (Kusatsu) е най – известния спа град в Япония. Трудно е да се повярва как обществените бани са станали неделима част от японската култура. Кусацу е разположен в северната част на страната, и се намира под надвисналата сянка на вулкана Ширан. Минералните извори са толкова чисти и действащи, че ако се постави алуминиева монета във водата, то тя ще се разтвори за около седмица. Тук в този град може да се лекуват мускулни болки, гинекологични заболявания и диабет.

Спа в Хот Спрингс  - САЩ

Хот Спрингс (Hot Springs) е град в САЩ, разположен в щата Арканзас. Това е родния град на бившия президент на САЩ – Бил Клинтън. Хот Спрингс е прочут спа град, в който изворите минерална вода са с температура от 147 градуса по Фаренхайт. Горещите минералните извори са общо 47, и са разположени на склоновете на планината Хот Спрингс. Градската баня се намира на централното авеню на Хот Спрингс,. Там мъжете и жените са разделени на различни етажи. Процедурите в това здание са доста разнообразни.

Спа в Хевиз -  Унгария

Хевиз (Heviz) е град в Унгария. Той е построен на топловодното езеро Хевиз, и е един от най – популярните спа градове в Европа. Ако предпочитате лукса пред  лекуването може да отседнете в някой от луксозните спа хотели. Освен лековитата вода, калта от дъното на езерото може да се използва за ревматични болки.

Спа в Монтекатини - Италия

Монтекатини (Montecatini) е град в Италия. Спа зданията там са доста стилни и приличат на дворци, а също разполагат и с градини. Най – старият от тях е Тетучи. Построен е през XIV век и напълно реновиран през XVIII век. Водите тук съдържат важни елементи като бром, калции и хлор, които са полезни за пречистване на черния дроб, намаляване на нивата на холестерола и подобряване функциите на пикочния мехур.

Спа в Баден Баден - Германия

Баден Баден (Baden-Baden) е град в Германия. Той е сред най – известните спа градове в Европа. В миналото градът е бил римски, и от услугите му са се възползвали много хора. През XIX век обаче, градът е реновиран, и е представен като доста луксозно място, където да отсядат и почиват богатите и известни личности.

Спа в Бат - Великобритания

Бат (Bath) е град във Великобритания. Самият град е изграден благодарение на термалните лечебни извори. Римският спа град е бил затворен през 1978г., и е отворен отново през 2000 г. Запазена е структурата му от миналото, но е и реновиран. Съдържа четири горещи изворни бани, и басеин на покрива му.

Вижте тук актуални оферти за Италия!

>
26 януари 2010 г.

Тагове

спа туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти