Начало / Статии / Статии - Италия

Три мита за професиите, свързани с много пътуване

Автор

/

Кой ли не мечтае да пътува по света и да му плащат за това!

Работата ще е удоволствие, ще си обикаляте безкрай и няма да се чудите как да спестите за ваканция… Истината е, че много от професиите, които включват навъртането на сериозен километраж по света, не са толкова удовлетворяващи, колкото си представяте преди да сте ги опитали.

Ето три от най-разпространените митове за професиите, свързани с много пътуване.

Мит 1: Ще видите Рим, Барселона, Париж...

Много често се случва работата, свързана с пътуване, да се случва в градове, градчета и селца, в които няма нищо за гледане и правене. Ако пък имате късмета да попаднете в някоя от световноизвестните дестинации, твърде вероятно е работата ви да е в някоя бизнес зона, на един час от града, и да изисква стоенето в офис в рамките на 12 часа (след което няма нито да имате време, нито сили да гледате каквото и да било).

Мит 2: Ще опитате вкусни и екзотични храни

Че са чужди... чужди ще са, но най-често ще ви се налага да ядете сандвичи, бургери или други храни, предлагани от веригите за бързо хранене по летища, гари или бизнес паркове. Не след дълго самолетната храна ще ви се вижда като най-големия деликатес на фона на сухите сандвичи, който неволята ще ви кара да консумирате.

Мит 3: И все пак пътуването е приключение, няма как да е иначе...

След 12-я полет в рамките на седмица няма да ви пука особено дали се намирате в автобус, влак, самолет, рикша, в дисаги на камила или просто спите на земята в "стерилната зона" на летището. Ще свикнете бързо с хроничното недоспиване и часовата разлика. Ако пък ви е било страх от летене, ще се изненадате, че вече заспивате веднага след като закопчаете колана.

И все пак не всичко е толкова лошо. Много зависи на каква позиция сте, в каква фирма и каква конкретно е вашата работа. И както се знае - кой както си го направи. Приложете цялото си налично въображение!

>
02 януари 2024 г.

Тагове

любопитно

митове

Забележителности наоколо

Избрани оферти