Начало / Статии / Статии - Тунис

Защо Тунис трябва да е следващата ви дестинация?

Автор

/

Тунис е една от най-разнообразните арабски дестинации, които можете да посетите през есента.

Освен че ще зарадва любителите на плажовете с много слънце и топла морска вода, страната е пълна с археологически разкопки от славни цивилизации, ориенталска екзотика, арабско гостоприемство и безкрайни възможности за приключения по суша, море и пясък.

Ако се чудите коя да бъде следващата ви дестинация, вижте няколко причини да изберете Тунис.

Времето в Тунис от септември до ноември

Времето спокойно може да бъде единствената причина да се отправите към северното крайбрежие на Африка. Температурите през деня достигат 25-28 градуса, а нощем не падат по 19-20. В по-южните курорти като идиличния остров Джерба е дори още по-топло. Температурата на водата е около 24 градуса. Колкото повече се доближавате до ноември, толкова повече зимата настъпва и в Тунис, но все пак дневните температури са около 23 градуса, което е приятно затопляне на фона на типичните ноемврийски температури в България.

Интересна особеност е, че слънцето залязва рано - малко преди 18 часа, но пък вечерите са приятни за разходка и ще ви трябва жилетка само ако сте навън до късно.

От нискобюджетни до луксозни хотели

Тунис е дестинация, на която туристите получават добро качество за парите си. Хотелите, които се предлагат в пакетните почивки на българските туроператори, предлагат всякакъв тип настаняване - има специализирани комплекси само за възрастни (да се разбира, без писъци на деца за тези, които ценят тишината), семейни комплекси, хотели с включени аквапаркове, луксозни спа хотели.

Цените започват от около 700 лева за пакетна почивка, включваща самолетен билет и 7 нощувки, но ако търсите повече удобства, отделете поне 1000 лева. За ценителите на лукса, се предлагат и висок клас хотели, където едноседмична all inclusive почивка излиза над 5000 лева.

Богато историческо и културно наследство

Мекото време в Тунис през есента е идеално за обиколка на страната и посещение на забележителности на открито (в по-топлите месеци жегата прави дългия престой край археологически разкопки може да е много изтощаващ). В страната има останките от велики древни култури като финикийците, древните римляни, Арабския халифат, Османската империя и Испания.

Разгледайте тук най-добрите предложения за почивка в Тунис!

>
17 август 2023 г.

Тагове

екзотика

любопитно

плажове

романтични места

стари градове

Забележителности наоколо

Избрани оферти