Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Събития - Атина

Фестивалът в Атина

Този културен фестивал показва истинската същност на Атина. Провежда се от 1955 година, като основна сцена е древния театър в подножието на Акропола. През лятото и есента всяка вечер може да се насладите на симфонични оркестри, театрални, танцови и оперни изпълнения. Програма за това разнообразно събитие с международни и гръцки творци, може да намерите в Информационния офис на Фестивала на улица Стадиу. Лятната фаза на фестивала е през юни, като обхваща малка част и от юли, а есенната е – от август до октомври.

Фестивал на гръцките танци

Този фестивал на танците показва енергията и топлотата на хората в тази страна. Никъде другаде не може да разберете гърците, както тук. И нищо не може да ви ги покаже, такива каквито са, по-добре от традиционните танци, представени по един невероятен начин.

Rockwave Festival (фестивал Рокуейв)

Провежда се от 1996 година и се е утвърдил като едно от най-добрите събития с рок музика на живо в Европа. Идват най-различни изпълнители, а феновете са десетки хиляди. Концертите са в продължение на три дни и включват три различни стила – рок, метъл и блус.  Уебсайт: www.rockwavefestival.gr

Седмица на модата в Атина            

Модната седмица в Атина привлича хиляди посетители, международна преса и много знаменитости. През годините това събитие се е утвърдило и много дизайнери пазят най-новите си модели, за да ги покажат точно тук. Уебсайт: www.facebook.com/AthensFW/

Фестивал на хълма Ликавитос

Това е фестивал на съвременното изкуство и е идеален начин да прекарате вечерта. Различни изпълнители представят своите изпълнения в открития театър на върха на хълма, откъдето се разкрива величествена гледка към Атина. Програмата включва и съвременни джаз, рок, и танцови представления. 

Забележителности около Атина
Свързани Пътеписи за Атина
Древна Елада
от 540 лв.
Древна Елада
5 нощувки
Автобус
КРУИЗ 5 ГРЪЦКИ О-ВА И КУШАДАСЪ 2020
от 1020 лв.
КРУИЗ 5 ГРЪЦКИ О-ВА И КУШАДАСЪ 2020
4 нощувки
Автобус
Древна Елада
от 540 лв.
Древна Елада
5 нощувки
Автобус
КРУИЗ 5 ГРЪЦКИ О-ВА И КУШАДАСЪ 2020
от 1020 лв.
КРУИЗ 5 ГРЪЦКИ О-ВА И КУШАДАСЪ 2020
4 нощувки
Автобус