Начало / Статии / Статии - Израел

„Веред Хагалил“ - екскурзии на кон сред килима от цветя на Галилея

Автор

/

Галилея е най-плодородният район на Израел, част от хълмиста земя, станала арена на много исторически събития и покрита с килим от хиляди диворастящи цветя и цъфнали дръвчета през февруари и март. Теренът е груб и див и най-добре може да бъде разгледан на кон по древни маршрути.

Ранчо


Но човешките усилия са оставили пачуорк от портокалови дръвчета, богата растителност, овощни градини и лозя. Върху един живописен хребет, от който може да се наслаждавате на далечни изгледи през синьото сладководно Галилейско море и Голанските възвишения отвъд него, се намира „Веред Хагалил“, частната ферма и ранчо на Йехуда и Йона Авни.

Техните двайсет арабски жребци могат да бъдат наети за час и за ден за походи с водач; или се включете в седмичен групов поход около езерото с форма на арфа или през хълмовете към библейски места като Назарет и Хълма на блажените, отсядане в някой кибуц, в арабско село или при някой от приятелите на Авни.

Макар това да е най-добре организираната екскурзия на кон в Израел, не всеки е годен за езда. (Има също турове с джип и, за тези, които не обичат придвижванията, излежаване край басейна.) Повечето гости се опитват да се върнат навреме заради вечерята от домашни ястия, еклектична смес от близкоизточна и американска кухня.

Три поколения от любезната фамилия Авни и един млад, вежлив персонал изпълват работещото ранчо с непринудено гостоприемство и сърдечната любов на Галилея. Това е една страна на Израел, която организираните туристи рядко виждат.

Къде: „Веред Хагалил“, 5 км от северозападните брегове на Галилейско море; 161 км от Тел Авив; 87 км от Хайфа.
Най-добро време: февруари-юни и октомври-декември.

>
07 февруари 2011 г.

Тагове

конен туризъм

религиозен туризъм

руини

стари градове

Забележителности наоколо

Избрани оферти