Начало / Статии / Статии - Израел

Старият Акко - древна казба край морето и подземен град

Автор

/

Затворен сред масивни стени от епохата на Османската империя, Старият Акко (Акра) е съвсем автентичен. Той не е бил заселен от новобогаташи, не е бил подреден и нагласен, реконструиран или възроден като квартал на художници.

Свети Франциск и Марко Поло се отбиват тук,  когато Акко е бил регионалното седалище на кръстоносците в Обетованата земя. Днешният стар град е бил построен през ХVІІІ в. в горната част на града на кръстоносците.

Автентичният лабиринт от подземни коридори, наскоро разкопан, е приютявал 50 000 рицари и жители. Над земята силуетите на украсени с мозайки джамии, извисяващи сe минарета, една турска баня и кервансараи са паметници на османското влияние и напомнят за Хиляда и една нощ.

В Стария Акко кипи реален живот, той изобщо не е място само за туристи; по сергиите се продават подправки и домакински потреби, несувенирни джунджурии и пощенски картички. Значимостта на Акко като основно средиземноморско пристанище може да бъде проследена до писмени сведения от І в.

Наследете се на вечеря в някой от многобройните ресторанти край кея и се полюбувайте на дигите край морето. Дано имате късмет да си намерите маса върху сенчестата тераса на „Абу Кристо“ и да поръчате близкоизточни разядки и печена риба, току-що взета от лодката.

Къде: Акко, (23 км северно от Хайфа), Израел
Най-добро време: пролет и есен

Виж най-добрите оферти за пътуване в Хайфа!

Виж още:

Екскурзии в Йерусалим

Екскурзии в Йордания

Екскурзии във Витлеем
 

>
19 септември 2016 г.

Тагове

любопитно

средиземноморие

стари градове

Забележителности наоколо

Избрани оферти