Начало / Статии / Статии - Израел

Нетания – най-големият израелски курорт на Средиземно море

Автор

/

За много туристи Израел е само поклоннически туризъм, църкви и библейски пейзажи. Страната обаче има и многобройни морски курорти, които внасят разнообразие на хоризонта.

Нетания (или Нетаня) е най-големият израелски морски курорт на средиземноморското крайбрежие. Градът се намира на около 30 км от Тел Авив и на 50 км от Хайфа. Плажната ивица на Нетания е дълга близо 14 км, по протежение на които са разположени 9 плажа.

Сезонът започва през май и продължава до октомври, плажовете са със спасители, заведения и съблекални. Почитателите на уиндсърфинга ще открият добри условия за практикуване на този спорт.

Ако обичате да разглеждате културни забележителности, Нетания има няколко музея, свързани преди всичко с местната история, градска галерия, културен център и център за йеменски фолклор.

Градът е известен център за преработка на диаманти и има музей, посветен на скъпоценния камък.

Други забележителности, които можете да посетите, са Дворецyt на рифа и крепостта Ум Халед. На централния площад Кикар през лятото често се провеждат концерти под звездите.

Като туристически център, Нетания има магазини, кафенета и нощни заведения в изобилие. Организират се и посещения на цитрусовите плантации в околностите на града.

Недалече от Нетания се намира парк Утопия, в който на площ от над 40 хиляди квадратни метра растат орхидеи, хищни растения и други тропически представители. В парка има и мини зоопарк, както и пеещ фонтан.

Вижте най-добрите оферти за пътуване в Нетания!

>
26 април 2023 г.

Тагове

ботанически градини

екзотика

летен туризъм

плажове

семеен туризъм

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти