Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Заведения - Сингапур

Храната в Сингапур е световноизвестна със смесицата от влияния от всички краища на Азия, която предлага, и то на много ниски цени. Много кафенета са денонощни.

Повечето ястия се ядат с вилица и лъжица - режете с вилицата в лявата ръка и ядете с лъжицата в дясната. Китайската храна се сервира с клечки, а малайзийската и индийската се ядат с ръка, но няма да е странно да поискате лъжица и вилица. Ако все пак ядете с ръка, винаги използвайте дясната.

Задължително опитайте пикантни чили раци, кая (смес от яйца и кокос, намазана върху филия. Може би най-популярното сингапурско ястие е лакса - супа от юфка в бульон от кокосово мляко и къри с миди или скариди.

От малайската кухня опитайте отак - смляна скумрия, кокосово мляко, чили и подправки.

Сладоледът в Сингапур може да бъде доста странен - с вкус на червен фасул например. Сингапурците го ядат и в роти (хляб).

Ресторантите често отбелязват цените по следния начин: $19,99++. Това означава, че в цената не са включени 10% обслужване и 7% данък продажба. Най-евтиното място, където можете да хапнете вкусно (и при гарантирана хигиена), са уличните щандове. Ако видите опашка - наредете се и вие. Много от най-добрите щандове се намират не в туристическата част, а в жилищните квартали.

Имайте предвид, че алкохолът е доста скъп в Сингапур и като цяло в сингапурското общество се гледа с лошо око на пияни  и особено на буйстващи пияни хора. Почти във всички ресторанти в Сингапур е разрешено да си донесете собствено вино (BYO - Bring your own), а в по-евтините ресторанти дори няма да ви таксуват за отварянето му, но трябва да си донесете тирбушон и чаши. По-скъпите ресторанти ще ви вземат 20-30 долара за отваряне на бутилката, но много от тях имат безплатно отваряне в понеделник и вторник.

Дъвка можете да си купите само от аптека. Забраната за дъвките е въведена през 1992 г. заради "неправилната им употреба като лепене по столове и маси". През 2004 г. е либерализирана и е разрешена продажбата само на лечебни дъвки в аптеките.

Нощният живот е съсредоточен предимно около трите кея Boat, Clarke и Robertson в Ривърсайд, както и в Сентоса и "St. James Power Station". Там се намират едни от най-популярните нощни клубове в света. Някои от тях са отворени денонощно. 

Забележителности около Сингапур
Свързани Пътеписи за Сингапур