Тоса де Мар
Тоса де Мар / Tossa De Mar

Тоса де Мар (Tossa de Mar) е едно от най-старите селища в Коста Брава, Испания. Старият град датира от XII-XIV век, като там и до днес се издигат няколко цилиндрични кули. Тоса де Мар не е просто дестинация за плаж - още от 30-те години на XX  век градчето се превръща в културен и артистичен център. Там ще откриете от всичко по малко - борови гори, които започват почти от брега, остри скали и спокойни плажове с кристално чиста вода.

Важна информация

Население: 6000 души

Туристическа информация: Има два туристически информационни центъра в града - един до автогарата и друг  - до основния плаж. Оттам можете да вземете безплатна карта на града с информация за забележителностите на няколко езика.

тел. 972  - 340 108

Уебсайтове за Тоса де Марwww.tossademar.com, www.infotossa.com, www.tossainfo.eu

Валута: В града има клонове на всички основни испански банки, както и АТМ устройства.

Работно време: Почти всички учреждания - църкви, банки, ресторанти, магазини, музеи - затварят за обедна сиеста. Тя варира по продължителност и точно начало, но обикновено е най-малко два часа. Общо работното време през лятото е между 9:30 и 13:30 часа и между 16:30 и 20:00 часа. Някои големи търговски вериги и определени магазини може и да са отворени, но са по-скоро изключения.

Телефонен код: +34 972

Забележителности около Тоса де Мар