Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Транспорт - Валенсия

Летища

Международното летище на Валенсия се намира на 8 км западно от Валенсия. За да придвижите от летището до центъра на града, използвайте някой от следните начини:

С метро: линия 5 или 3, пътуването отнема 25 минути.

С автобус: линия 150, пътуването трае около 45 минути.

С такси: пътуването до центъра на Валенсия ще ви струва поне 20 евро. За всяка чанта се добавя по 1 евро към цената на превоза. 

Уебсайт на летището: www.aena.es/en/valencia-airport/index.html

Обществен транспорт

Автобус

Някои от автобусните линии във Валенсия се движат из града от 04:00 до 23:00 часа. Испанският град има и нощен транспорт, който се движи до 02:00 часа, с изключение на петък, събота и нощите преди национални празници, когато транспорт има до 03:30 часа. Транспорт до предградията на Валенсия осигурява консорциум наречен Метробус (Metrobus).

Цената на билет за едно пътуване без прикачване можете да си купите само от автобус. Туристите може да си вземат Valencia Tourist Card за неограничен брой пътувания в мрежата  на града. Тя ви дава право и на намаление на входните такси по забележителностите, както и на отстъпка в ресторантите и магазините. Картата може да е с различен брой дни валидност.

Уебсайт: www.etmvalencia.еs

Метро

В зависимост от зоната на Валенсия, до която искате да стигнете, цената на единичен билет варира. Можете да си вземете карта на метрото от някой туристически информационен център.

Уебсайт: www.metrovalencia.еs

Таксита

Можете да спрете такси на улицата и да помолите от ресторанта или хотела да ви извикат. 

Забележителности около Валенсия
Свързани Пътеписи за Валенсия