Начало / Статии / Статии - Испания

Ла Манга дел Мар Менор: Раят между две морета в Испания

Автор

/

Със своите 325 слъчневи дни в годината Ла Манга дел Мар Менор е описван като Рая между две морета и когато дойдете в тази част на испанското крайбрежие, ще разберете, че това е най-точното възможно описание. Ла Манга е тясна ивица суша, дълга около 20 километра, която разделя двете "морета" – Средиземно и Мар Менор (което не е море, а солена лагуна).

Водите на лагуната Мар Менор са изключително полезни при ревматизъм и проблеми с кожата, а въздухът в района е кристално чист. През 1986 г. Световната здравна организация препоръчва почивка в Ла Манга заради климата му – един от най-благоприятните за човека на цялата Земя.

Плажове в Ла Манга дел Мар Менор – в района на Ла Манга дел Менор имате огромен избор от плажове. На юг има диви дюни, а плажовете на Мар Менор са обезопасени и се спускат леко към водите. Тъй като лагуната е плитка, водата й обикновено е по-топла от тази на Средиземно море.

Какво да правим в Ла Манга дел Мар Менор – Можете да спортувате, включително да наемете малки лодки или да вземете уроци по гребане. Тъй като Ла Манга е равен град, е много приятен за разходки или каране на колело. Можете да тичате край морето или по крайморската алея.

Сравнително наблизо са испанските градове Картахена, където можете да разгледате исторически забележителности, както и Мурсия, където има много възможности за културен туризъм и шопинг.

В неделя сутрин отидете на Меркадийо де Кабо – пазар, на който на добра цена ще намерите плодове и зеленчуци от региона, дрехи, битпазар и стоки – нови и втора ръка.

Снимки: Thinkstock/Gulliver

За Ла Манга дел Мар Менор: Самият Ла Манга дел Мар Менор е зает предимно с ваканционни апартаменти, където всеки може да си почива така, както му харесва. Градчето се намира на 40 минути с кола от летище Мурсия Сан Хавиер в Югоизточна Испания.

Вижте най-добрите оферти за почивка в Ла Манга дел Мар Менор!

>
20 януари 2016 г.

Тагове

летен туризъм

плажове

летни почивки

Забележителности наоколо

Избрани оферти