Начало / Статии / Статии - Гърция

3 от най-добрите първоаприлски шеги в туризма, правени някога

Автор

/

Първи април е добър повод да се посмеете, дори и да не ви е съвсем до шеги.

Не можем да пътуваме свободно, както преди, не можем да правим много от любимите си неща, но можем да се забавляваме, дори и на собствения си гръб.

Работещите в туристическата индустрия имат чудесно чувство за хумор и през годините са го доказали с редица кампании по повод 1 април.

Ето ги и три от любимите ни първоаприлски шеги в туризма.

Програмата за домашни любимци на авиокомпания WetJet

На 1 април 2013 г. авиокомпанията WetJet пуска клип, в който официално “представя” програмата си за свободно пътуване на всякакви домашни любимци на борда на самолетите си, при това без изисквания за клетки или каишки.

Единственото условие е домашният любимец на пътника да може свободно да влезе в самолета.

Забавното видео показва еноти, кози и влечуги, плъзнали навсякъде из салона за пътници, включително и мечка, използваща тоалетната.

Пътуване във времето

Идеята за първоаприлска шега на туристическия портал Orbitz е сякаш директно излязла от филмовата поредица “Завръщане в бъдещето”.

Компанията обявява редица пътувания във времето - от “Париж през 1889 г.” (когато е построена Айфеловата кула) през Древен Египет и Ню Йорк в ерата на суинга.

Шегата излиза наяве, когато човек се зачете в дребните букви, където е описано, че “Измислените хотели в миналото и бъдещето зависят от създаването на истинска машина на времето.”

Пътуване без дрехи

Британската агенция за приключенски туризъм Exodus пуска предлагане на специална поредица от пътувания, обединени от темата “Само най-необходимото”. В тях е предвидено записалите се да пътуват без телефони, без фотоапарати… о, да - и без дрехи.

Включени в цената бонуси за тези пътувания са слънцезащитен крем 50-и фактор, хигиенични постелки (за велопътешествията) и мокри кърпички. Какво друго му трябва на човек?

Вижте актуални оферти за почивка на остров Крит!

>
01 април 2024 г.

Тагове

любопитно

плажове

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти