Начало / Статии / Статии - Гърция

Гръцки круиз с щипка Турция - време е за различно лято

Автор

/

Вместо стандартните плажни почивки в Гърция и Турция, на които ходите от години, това лято се отправете към любимите си дестинации по един нов начин - на борда на круизен кораб.

Представете си как се изтягате в шезлонг на борда на круизен кораб, който плава сред гръцките острови. Четете си любима книжка от библиотеката на кораба, отпивате студена лимонада (или мартини, или ледено лате, или който каквото там пие за охлаждане) и от време на време вдигате поглед към безкрайното синьо на морето, докато чакате на хоризонта да се появи следващото пристанище.

А спирките са едни от най-любимите гръцки острови - божественият Санторини, изисканият Миконос, легендарният Крит, Патмос, Родос… А за десерт и щипка от невероятното турско гостоприемство, добавена към посещение на едно от Седемте чудеса на древния свят - храмът на Артемида в Ефес.

Не са малко круизните кораби, които се движат между гръцките острови. Някои спират на пристанищата на най-големите островни звезди на лятна Гърция, каквито са известната със залезите си Ия на Санторини, минойският дворец в Кносос и най-древната европейска цивилизация на Крит, белите кубични къщи на Миконос... А други лежерно прескачат от един мъничък остров на друг и гледат да се скрият от тълпите туристи.

Ако предпочитате разнообразието и искате да разгледате повече острови, но имате много малко свободни дни това лято, има и круизи, които комбинират няколко гръцки острова със спирка в Кушадасъ и опция за посещение на Ефес - един от най-добре запазените древногръцки градове и дом на едно от Седемте чудеса на света, храмът на Артемида. Този вариант за пътуване съчетава почивка и екскурзии, време за събиране на тен и време за разглеждане на забележителности. А като имате предвид и че корабите са на база ол инклузив, този вариант може да ви излезе по-евтино, отколкото организирана от вас самите почивка в Гърция с всичките разходи за гориво, настаняване и хранене в таверни. Храната на борда е в изобилие, алкохолът е марков. И понеже перфектната почивка включва и храна за душата, често в цената на пакета са включени и една или няколко екскурзии на сушата.

Този тип круизи са подходящи и за семейства с деца, тъй като корабите имат детски центрове и съоръжения на борда, а сравнително кратката продължителност (от 3 до 7 нощувки) намалява вероятността на децата да им писне. Няма да мислите къде ще ядете или с какво ще ги забавлявате. А и пътуването, казват, било най-доброто училище за децата.
С други думи, резервирайте си каюта и тренирайте произношението си на "Ямас!".

Виж тук всички актуални оферти за круизни пътешествия!

>
23 юли 2021 г.

Тагове

гръцки острови

круизи

приказните острови

семеен туризъм

летни почивки

Забележителности наоколо

Избрани оферти