Начало / Статии / Статии - Италия

5 места, за които екипът на NasamNatam мечтае през 2021 г.

Автор

/

2021 г. чука на вратата и отново започваме да правим грандиозни планове и да редим мечтаните дестинации, които искаме да посетим през следващите 12 месеца (ако е рекъл Ковид!).

Снимка: iStock by Getty Images

Пътуването, изглежда, ще остане с доза несигурност и през 2021 г., но ако се замислим, и преди нищо не е било сигурно, просто не сме го осъзнавали по начина, по който го осъзнаваме сега.

При всички случаи, светът няма да спре и рано или късно запалените по пътешествията пак ще тръгнат по пътеки, шосета и летища.

Запознайте се с нас, екипа на NasamNatam.com. Ако трябва да изберем само едно пътуване, което непременно да осъществим през следващата година, ето кои дестинации бихме избрали.

Мария Ангелова (главен редактор)

Дестинация: Мароко

Защо точно там: За първи път се размечтах за Мароко, когато чух разказа на мои приятели, които бяха прекарали месец из африканското кралство - от имперските градове до затънтени планински селца. После се запознах с книгите на Тахир Шах, в които Мароко е магическа територия, населена с духове, суеверни хора и места с очарователни истории.

Харесва ми арабският мишмаш от какво ли не, който се е забъркал в тази част на Африка - наистина впечатляваща имперска архитектура, вкусна кухня и понякога неочаквана улична храна (варени охлюви на клечка, някой?), арабски привички на места с френски привкус, пустиня и дебели сенки, шумни пазари и тихи дворове, плажове за тен и уиндсърф и планини. Бих отделила минимум три седмици за наситено с емоции и сахарски пясък пътуване из Мароко.

*

Ивалина Ненова (създател на NasamNatam.com)

Дестинация: Мианмар

Защо точно там: Интуицията ми подсказва. Привличат ме златните куполи на пагодите и възможността да потъна в тишината на медитацията, където това не само е прието, но е начин на живот в храмовете. След посещението ми на Йерусалим, храмовете на хиндуизма в Южна Индия и Мачу Пикчу, все повече съм привлечена от светите места. Тези места ми носят особено спокойствие и лекота.

От друга страна, всички тези дестинации са пъстри, цветни и пълни с изненади, а аз обичам както тишината, така и шума на живота. Мисля, че Мианмар ще ми даде и от двете. Споделям с вас един от моите любими пътеписи на Диана Маринова за Мианмар. Също така нямам нищо против Вселената да ме изпрати и на стотици други прекрасни места, където да чувствам спокойствие и лекота, отворена съм за тази идея.

> Виж актуалните оферти за пътуване в Мианмар!

*

Марина Гърбева (маркетинг експерт)

Дестинация: Остров Миконос

Снимка: iStock by Getty Images

Защо точно там: Казано накратко, предстои ми сватба догодина. Казано малко по-надълго и нашироко, аз съм заклет фен на Цикладските острови в Гърция. Фен, който преди няколко години си остави сърцето на остров Санторини и оттогава не пропуска възможност да отскочи до там, за да провери какви ги върши то там, а и за да си припомни истинското щастие на островния живот. Имам усещането, че в минал живот съм била гръцка богиня (скромност, какво да я правиш).

Но нека се върнем на мечтата ми за 2021 г. - моминско парти на остров Миконос. Известен с парти атмосферата си на всяка крачка, остров Миконос е идеална възможност да отпразнувам подобаващо повода (Tropicana Mykonos Club, дръж сe!) и да видя какво толкова му е харесвал любимия ми Джордж Майкъл навремето. С Миконос оставам вярна на любовта си към Цикладите.

Нямам търпение за топли вечери в "Малката Венеция" с чаша местно вино в едната ръка и приятели в другата, за гледки към фотогенични мелници, позиращи на фона на огнени залези и тук-там любопитните очи на дружелюбен пеликан, крачещ гордо и пазещ жива историята за звездния Петрус. На Миконос ще съм достатъчно близо и до остров Санторини, че да мога да отскоча до там, за да събера последен момински тен на черния плаж в Периса, а и за да си взема сърцето, което ще ми е необходимо за сватбата след това.

> Виж актуалните оферти за пътуване до остров Миконос!

*

Рени Гутева (специалист реклама)

Дестинация: Ню Йорк, САЩ

Защо точно там: Ако има дестинация, където винаги бих искала да се върна и за която винаги ще мечтая, то това е градът, който никога не спи - Ню Йорк. Всеки е виждал Ню Йорк по филмите - бляскав, оживен, буден, цветен. Но Ню Йорк трябва да се усети.

А как се усеща ли? Задължително трябва да си попаднал в задръстване в час пик, да си се изгубил в Сентрал Парк, да си изял поне един хот-дог от някоя улична будка, да си се возил в легендарното нюйоркско метро, да си си пял песента "Only in New York", ходейки по някое авеню и куп други неща. Един живот няма да ми стигне, за да опиша това чувство. Ню Йорк ухае, Ню Йорк сам ти проговоря и това можеш да го чуеш само със сърцето си.

*

Правда Базънова (обслужване на клиенти)

Дестинация: Италия

Защо точно там: След дългото стоене вкъщи и лудостта на онлайн обучението с две малки деца (още ближа рани от пролетната версия на затварянето на училищата) имам нужда да отида на място, където ми е леко на душата. Точно Италия е такова място за мен.

Обожавам невероятната архитектура на страната, храната, виното (където то се лее дори от фонтани), сладоледа, както и езика - доставя ми истинско удоволствие да слушам италианска реч и музика и да гледам италиански филми. Обичам да се разхождам из криволичещите тесни улички, където зад всеки ъгъл ме очаква нещо интересно - стара катедрала или красив фонтан. Но не е само съвкупността от всички тези неща, за мен в Италия има някаква необяснима магия - страната оставя у мен усещане, което не мога да опиша с думи.

> Виж актуалните оферти за пътуване в Италия!

16 декември 2020 г.

Тагове

любопитно

екзотика

летен туризъм

романтично

кулинарен туризъм

пустини

Забележителности наоколо

Избрани оферти