Начало / Статии / Статии - Гърция

Къде да пътуваме през август

Автор

/

"Август е, август е…" - както се пееше в песента на Янко Бръснаря и Young BB Young “Обичам го”. Август е месец, който мирише на море, на печена риба, на борови гори и има вкус на боровинки, на диня и на студена бира (или узо, или бяло вино, или мента...). На някои места е непоносима жега, на други е перфектно за пътуване макар да не е непременно море. Ако се чудите накъде да поемете през август, следват идеи за няколко подходящи посоки.

Анталия

Снимка: iStock by Getty Images

Абсолютна августовска класика е да се намерите на шезлонг на плажа, да си пийвате блажено любимото студено питие и най-тежката ви дилема за деня да е октоподи ли да обядвате или сафрид. Турция си е спечелила славата на гостоприемна съседка с райски плажове, чудесно обслужване и приемливи цени, а Анталия продължава да е топ избор за българите, които предпочитат all inclusive.

Вижте най-добрите оферти за почивка в Анталия!

Сицилия

Снимка: iStock by Getty Images

Докато континенталната част на Италия се изпразва през август, Сицилия се пълни. Освен чужденците, там обичат да прекарват отпуските си и самите италианци. Невероятната сицилианска кухня, местното гостоприемство и красивите плажове ще превърнат острова във ваша любима дестинация.

Вижте най-добрите оферти за почивка в Сицилия!

Букурещ

Ако вече сте отметнали морето, използвайте хубавото време, за да изследвате Карпатите и приказните градчета на Румъния. В страната все още се влиза свободно, без изисквания за тестове и ваксина, така че се възползвайте, докато ситуацията не се е променила.

Вижте най-добрите оферти за екскурзии в Букурещ!

Прага

Снимка: iStock by Getty Images

Чехия е още една дестинация, до която пътуваме свободно, поне засега. Лятната жега може да ви измъчва където и да сте, но в Прага поне ще я борите с чешко пиво и с гледка към сякаш излезлите от приказките исторически сгради в старата част на чешката столица.

Вижте най-добрите оферти за екскурзия в Прага!

Закинтос

Островът с ослепително белите скали и най-прочутото корабокрушение в света ви очаква за пръв или пореден път. Казват, че е невъзможно човек да посети всеки един от гръцките острови, но какво ни пречи поне да опитаме?

Вижте най-добрите оферти за почивка в Закинтос!

Албания

За поредна година Албания се откроява като дестинация за лятна почивка с чудесни плажове, добро обслужване и прилични цени. В страната има много какво да се види и отвъд плажовете. Йонийското крайбрежие на страната много напомня на Гърция - и като пейзажи, и като преживяване.

Вижте най-добрите оферти за почивка в Албания!

Корфу

Корфу е вторият по големина от Йонийските острови (след Кефалония) и един от най-зелените в Гърция. Островът е туристическа дестинация от повече от век и има защо да е така. Плажове, десетки възможности за екскурзии, купища интересни занимания - дори и да останете цяло лято на Корфу, няма да намерите време да скучаете.

Вижте най-добрите оферти за почивка в Корфу!

Черна гора

Снимка: iStock by Getty Images

Ако искате да сте в центъра на събитията, отидете в Будва или Котор. В района на Будва има 35 плажа. Разположеният в най-южния фиорд в Европа - Которския залив, Котор радва окото с контрастни пейзажи. Пераст също е разположен в Которския залив, но е по-малко познат на туристите, което означава спокойна атмосфера.

Вижте най-добрите оферти за почивка в Черна гора!

Хургада

Снимка: iStock by Getty Images

Ако към плажовете с мек пясък на Хургада добавите възможността да застанете лице в лице с руините на древен Египет и да влезете в гробниците на фараоните, ще се получи перфектна почивка. Хургада е подходяща както за почитателите на топлото плитко море, така и за тези, които обичат да се гмуркат.

Вижте най-добрите оферти за почивка в Хургада!

>
20 юли 2023 г.

Тагове

екзотика

круизи

кулинарен туризъм

острови

плажове

семеен туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти