Начало / Статии / Статии - Гърция

Къде да пътуваме през август

Автор

/

"Август е, август е…" - както се пееше в песента на Янко Бръснаря и Young BB Young “Обичам го”. Август е месец, който мирише на море, на печена риба, на борови гори и има вкус на боровинки, на диня и на студена бира (или узо, или бяло вино, или мента...). На някои места е непоносима жега, на други е перфектно за пътуване макар да не е непременно море. Ако се чудите накъде да поемете през август, следват идеи за няколко подходящи посоки.

На море в Гърция или Турция

Абсолютна августовска класика е да се намерите на шезлонг на плажа, да си пийвате блажено любимото студено питие и най-тежката ви дилема за деня да е октоподи ли да обядвате или миди с ориз. Турция и Гърция са си спечелили славата на гостоприемни съседки с райски плажове, чудесно обслужване и приемливи цени. Ако предпочитате all inclusive, вашата посока е по-скоро Турция, където този модел настаняване е широко разпространен, за разлика от Гърция, където на почит са семейните ресторантчета и таверни.

Виж актуални оферти за почивка в Гърция

Виж актуални оферти за почивка в Турция

*
Из Родопите в България

Летните горещини са чудесен повод да потърсите хлад в Родопите. Независимо дали ще се отправите на планински преход или ще изберете някоя стогодишна къща, в която да нощувате, Родопите имат с какво да запълнят дните ви - и пещери (например подобната на дворец Ухловица или по-леснодостъпната Снежанка), и водопади (най-високият е Сливодолското падало), и тракийски светилища (като Татул и Перперикон), и скали с гледка (като Пашови скали при Юндола), и какво ли още не.

Виж актуални оферти за еднодневни разходки из България

*
На винен тур в Тоскана, Италия

През август Тоскана е радост за очите. Изберете си хотел или къща за гости на някой хълм и всяка сутрин с кафето се наслаждавайте на безкрайните извивки на лозовите насаждения докъдето ви поглед стига. Добавете към това и дегустации на вино из десетките винарни, както и екскурзии до близки и далечни селца и исторически градчета всеки ден - и ще получите очаквано добра италианска ваканция.

Виж актуални оферти за пътешествие в Тоскана

*
На фестивали в Сърбия

През август Сърбия пращи от фестивали - за храна, за духова музика, за бира… Наредени са един през друг, кой от кой по-изкушаващ - като се започне от мащабната Белмужиада, посветена на местния специалитет белмуж, мине се през Рощилиада в Лесковац и Бирения фестивал в Белград, та се стигне чак до легендарното надсвирване за духова музика в село Гуча.

Виж актуални оферти за пътуване в Сърбия

*

На речен круиз в Русия

Ако студът не ви понася, лятото е чудесен сезон да разгледате Русия. Отправете се на север към Москва и Санкт Петербург и оттам продължете по един от най-приятните начини за пътуване из страната - на кораб. С круизен кораб можете да стигнете от Москва до Санкт Петербург, а от Санкт Петербург можете да обиколите Прибалтика и част от Скандинавия - Талин, Хелзинки и Стокхолм са на една ръка разстояние.

Виж оферти за речен круиз в Русия

*

На тур из баварските замъци в Германия

Ако вместо море предпочитате да видите свят, август е идеалният сезон за една вълнуваща разходка из класически европейски дестинации - малко баварски замъци в Германия, малко Италия за разкош и невероятната пещера Сваровски в Австрия (ако не сте чували за нея, очаквайте да видите кристално дърво, изработено от Александър Маккуин, зебри, потропващи с рубинени пантофи и най-големият кристал в света, който тежи 62 кг).

Виж актуални оферти за пътешествие в Германия

*
В Скандинавия за белите нощи

Далечният север изглежда магичен и очарователен за нас по време на Белите нощи. В най-северната населена точка на Норвегия, архипелагът Свалбард, например слънцето не залязва изобщо от 22 април до 22 август. Ако сте пропуснали Белите нощи в Санкт Петербург през юни, все още имате време да ги преживеете през август в Скандинавия.

Виж актуални оферти за пътешествие в Скандинавия

*

В подножието на Алпите в Швейцария

Ако още не сте виждали връх Матерхорн с очите си, сега е моментът. Швейцарските Алпи са изключително приятни през лятото - тревата е свежа, кравите пасат, в градовете и селата се провеждат всякакви кулинарни и традиционни фестивали. Освен това традиционните ски курорти като Цермат например имат три пъти по-малко туристи отколкото през зимата и са далеч по спокойни и приятни за разглеждане.

Виж актуални оферти за пътуване в Швейцария

*
В търсене на природните чудеса на Исландия

В Исландия през лятото може да няма Северно сияние, но всички останали чудеса на тази земя на огън и лед са си там - водопадите, горещите минерални извори, вулканичните плажове и разбира се, исландските понита. Тук ще видите едни от най-изумителните пейзажи на планетата, пълни с контрасти и крайности.

Виж актуални оферти за пътуване в Исландия

***

Виж още

Почивка в България

Екскурзия в Мароко

Почивка в Испания

 

31 юли 2020 г.

Тагове

круизи

кулинарен туризъм

семеен туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти