Начало / Статии / Статии - Италия

8 романтични неща, които да направите в Рим

Автор

/

За мнозина едва ли е нужно да се прави нещо специално, за да се почувстват романтично в Рим.

Италианската столица има необикновена атмосфера - микс от история, изкуство, вино по залез, паста на малка масичка в квартална тратория и безброй невероятни гледки, на които да се наслаждавате с любимия човек.

Ако имате нужда от конкретни идеи, вижте няколко от най-романтичните неща, които можете да правите в Рим

Пожелайте си нещо при Фонтана ди Треви

Снимка: iStock by Getty Images

Казват, че ако хвърлите монета във Фонтана ди Треви, непременно ще се върнете във Вечния град. Хвърлете по една монета заедно с любимия си човек, за да си осугурите щастливо завръщане в Рим.

Пийте вино в Траставере

Снимка: iStock by Getty Images

Макар мястото да е донякъде туристическо, няма две мнения, че Траставере е един от най-италианските квартали, където храната е издигната на пиедестал. Тук има стотици ресторанти и барове, готови да превърнат всяка обикновена вечер в романтична вечер.

Вижте черепа на Свети Валентин

Рим е един от европейските градове, където можеш да се разхождаш из лабиринтите на катакомби и да научиш мрачните тайни на миналото. Има един череп обаче, около който вместо мрачна витае романтична аура - този на католическия светец Валентин.

Черепът на свети Валентин се намира в базиликата Санта Мария в Космедин - църквата, до чийто вход се извиват дългите опашки от туристи, които искат да се снимат с Устата на истината (Bocca della Verita).

Гледайте залеза от Портокаловата градина

Снимка: iStock by Getty Images

Портокаловата градина е малък парк, разположен на хълм с невероятна панорама към Рим в краката ви, Бъдете там с любимия по залез, където ще се окажете в компанията и на други влюбени двойки.

Качете се на корабче по река Тибър

Снимка: iStock by Getty Images

Разходката с лодка си е 100% романтична класика. Качете се на корабче и гледайте преминаващите покрай вас забележителности на града - освен ако не сте заети да се гледате един друг. Някои компании предлагат към разходката жива музика, вечеря или чаша вино.

Карайте колело заедно

Снимка: iStock by Getty Images

Има много места, които можете да видите в Рим на две гуми. Едно от местата, което ще ви изведе далеч от шума на града и ще ви даде възможност да покарате сред зелени дървета и древни катакомби, е Виа Апиа Антика, където ще карате колело по автентичен римски път.

Разходете се в парка на Вила Боргезе

Снимка: iStock by Getty Images

Това е един от най-големите паркове в столицата на Италия, където можете да се насладите на дълги разходки, езера, цветя и скулптури в комбинация с пълната с арт съкровища Вила Боргезе.

Наемете си “Веспа”

Снимка: iStock by Getty Images

Какво по-романтично от возене на моторче “Веспа” из калдъръмите на Рим? Вижте града от различна гледна точка и не забравяйте да се заредите с търпение - италианските шофьори са сред най-експресивните в света.

Вижте актуални оферти за екскурзия до Рим!

>
02 ноември 2022 г.

Тагове

любопитно

романтични места

стари градове

забележителности

Забележителности наоколо

Избрани оферти