Начало / Статии / Статии - Турция

Аквариумът Тюркоазу – Истанбул под вода

Автор

/

Истанбул е толкова древен и богат на история град, че месеци няма да ви стигнат да изследвате всичките му музеи, църкви, джамии, дворци, антични резервоари... Прииска ли ви се обаче да разнообразите разходката си в Града на Босфора, отправете се на едно по-различни пътешествие – морско, в аквариума Тюркоазу (Turkuazoo).

Тюаркоазу не е просто аквариум, а цял един различен свят, който ще ви потопи (буквално и преносно) в света на повече от 10 000 водни обитатели. Ще се срещнете очи в очи с акули, октоподи, пирани и куп други опасни и безопасни морски създания, като ще ви дели само едно стъкло.

Най-атрактивната част от морското сафари е 80-метровият тунел, в който от всички страни сте заобиколени от свободно плуващи водни обитатели. Панорамата е 270 градуса, а усещането е сякаш се разхождате по морското дъно.
Аквариумът е разделен на няколко тематични галерии, които ще ви запознаят с животинския и растителния свят на водните басейни в тропическите региони (като реките Меконг и Амазонка например), Черно море, Средиземноморето, Големият бариерен риф, пещерите. Специално място е отделено на странните и страховитите морски обитатели.

Билетът за Тюркоазу струва 34 турски лири, 25 лири за студенти и пенсионери. Аквариумът се намира в търговски център Форум, с метро се слиза на станция Forum Istanbul.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Истанбул!

>
14 юли 2014 г.

Тагове

аквариуми

семеен туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти