Начало / Статии / Статии - Турция

Къде да пътуваме през април?

Автор

/

Април е месец, в който ни засърбяват обувките да се отправим на близки и далечни пътешествия, да преборим пролетната умора с енергията, която ни дават новите преживявания, места и хора. 

Снимка: iStock by Getty Images

Ако все още не сте планирали своето априлско пътуване, вижте кои са някои от най-добрите места, към които можете да се отправите на екскурзия или на почивка през този месец. 

Истанбул, Турция

Снимка: iStock by Getty Images

През април Истанбул се пробужда и сякаш с магическа пръчка едно хубаво пролетно утро осъмва целият покрит с цветя във всички цветове. Традиционно през април в града на Босфора се провежда Фестивала на лалето, по време на който милиони луковици, засадени на ръка, разцъфват в парковете, градините и около големите забележителности на града. 

През този месец времето може да е неустойчиво и да случите на дъждовни дни, но това едва ли развали преживяването ви - достатъчно е да намерите най-близката чайна, сладкарница или ресторант, за да се скриете на сухо и да се впуснете в кулинарно изследване на Истанбул. 

Разгледайте актуални оферти за пътуване до Истанбул!

Египет

Снимка: iStock by Getty Images

Април е перфектният месец да резервирате пътуване до Египет, ако искате да видите пирамидите, Карнак и други забележителности в пустинята. Жегата все още не е непоносима - в Кайро можете да очаквате температури около 28 градуса, а ако пътувате на юг към Асуан - около 35 градуса. 

Сезонът е чудесен и за почивка на брега на Червено море, а в Шарм ел Шейх през април се провежда фестивал на камилите със състезания, аукциони и други атрактивни събития. 

Разгледайте актуални оферти за пътуване до Египет! 

Италия

Снимка: iStock by Getty Images

Италия винаги е добра идея, а една стара поговорка с неизвестен автор твърди, че човек трябва да пътува всяка година поне по веднъж до Ботуша.

През април все още можете да се надявате да видите някои от най-известните атракции с умерено количество посетители, но имайте предвид, че от 1 април падат част от COVID ограниченията в страната и това може да доведе до по-големи тълпи.  

Разгледайте актуални оферти за пътуване до Италия!

Тунис

Снимка: iStock by Getty Images

Тунис е вашата априлска дестинация, ако страната ви привлича не толкова с плажовете и морските си курорти, а с културните си и исторически богатства. Приятните около 20 градуса през този месец означават, че можете да разгледате спокойно разкопките на древни градове, амфитеатри и филмови декори в пустинята, без да страдате от изпепеляващото лятно слънце. 

През април в красивия град на керамиката Набул на полуостров Кап Бон се провежда фестивал на портокала - вкусно и ароматно събитие. 

Разгледайте актуални оферти за пътуване до Тунис!

Румъния

Снимка: iStock by Getty Images

Румъния е една от европейските страни, които вече премахнаха всички COVID ограничения, включително и за минаване на границата. През април пробуждащата се пролет е разкошен фон за пътуване до северната ни съседка, независимо дали ще изберете културен тур до Синая, Брашов и района или ще навлезете дълбоко в дивите Карпати. 

Разгледайте актуални оферти за пътуване до Румъния!

>
30 март 2022 г.

Тагове

великден

полезно

събития април

ваканция

почивка

Забележителности наоколо

Избрани оферти