Начало / Статии / Статии - Италия

Анцио, Италия: на море на 50 км от Рим

Автор

/

Защо Анцио е вероятно да се класира като следващата ти плажна дестинация в Италия – чети, води си записки и резервирай по-отрано. Няма нужда да ни благодариш.

Къде на картата е това Анцио?

На 50 км южно от Рим, на самото крайбрежие. С влак се стига за час и 20 минути. На историческата карта най-запомнящо се стои една битка от Втората световна война (1944), но днес градът се развива като място за плаж, почивка и кайт сърфинг. Единственият знак, който може да ти напомни за това сражение, са дебелите вериги от акостиралите тогава кораби, покрай които ще плуваш на плажа.

Нерон беше тук

Самият император Нерон е наредил да му построят крайбрежна вила на плажа на Анцио, за да може да си има човекът тихо място, далеч от Рим, където да си почива, да мисли или просто да се скрие от очите на всички. И до днес се виждат стени и пещери, които са били част от императорската вила. Всъщност, едва ли е било чак толкова тихо тук, защото поредица от тунели и пещери ще те отведат до парти имението, където са се организирали събития, които са били всичко друго, но не и тихи.

Къде ти е кайтът?

Анцио е сборен пункт на римските сърфисти, когато не им се ходи по-надалеч.

Как е уловът днес?

По крайбрежната улица на Анцио като чайки са накацали рибни ресторантчета с прясна риба и морски дарове, плюс изстудено вино и гледка.

А оттук накъде?

От пристанището на Анцио можеш да вземеш ферибот за островите Понца, Палмарола и Вентотене (защото всеки има нужда от малко острови в живота си).

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Анцио.

 

>
10 ноември 2017 г.

Тагове

плаж

плажове

романтични градове

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти