Начало / Статии / Статии - Италия

Най-романтичните места за почивка в Италия през лятото

Автор

/

Най-романтичното място е там, където сте с любимия. От друга страна, Италия си е Италия и ако има класация на държавите, където са направени най-много романтични предложения, Ботуша със сигурност ще заеме челно място.

Лятото е време за двама - за почивка, за студено вино по залез и за истинско джелато. Време за Италия.

Единственото, което трябва да знаете е, че италианците имат традиция да взимат годишните си отпуски през август. През този месец повечето градове се изпразват и по улиците им остават само туристите. Това е и най-горещият месец, така че ако изберете него за пътуване до Италия, просто се насочете към дестинация по крайбрежието.

Ето ги и някои от най-романтичните места, на които можете да отиде в Италия лятно време.

Венеция

Снимка: iStock by Getty Images

Няма как да започнем с каквото и да е друго освен Венеция. Дългите летни дни ви дават повече възможности да разглеждате забележителности, а топлата морска вода е добра причина да отскочите до Лидо, плажа на Венеция, за лежерен ден под слънцето.

А що се отнася до миризмата на каналите през горещите летни дни - това е мит. Всеки, който е бил във Венеция през юли или август, ще ви каже, че солената вода на каналите мирише не повече от всяка дестинация, разположена на брега на море.

Вижте най-добрите оферти за почивка във Венеция!

Рим

Снимка: iStock by Getty Images

С всеки градус повишение на температурата Рим ви дава още една причина да ядете сладолед и да търсите с вълнение новия си любим бар за аперитиво привечер. Слънчевите дни са перфектни за дълги разходки сред историческите хълмове, градини и руини. Стане ли ви горещо, скрийте се на хладно в някоя църква за минута спокойствие или влезте в някоя галерия за среща с изкуството.

Вижте най-добрите оферти за почивка в Рим!

Тоскана

Тоскана е класика през есента, когато гроздето зрее, а винарните са заети да прибират реколтата за новото вино. Лятно време ще получите повече внимание от собствениците на винарските изби, а освен това можете да обикаляте из хълмистите пейзажи по много начини - с колело, с “Веспа” или с кабрио. Вечер можете да се наслаждавате на прохладата в двора на къща за гости на някой хълм, докато отпивате от новото си любимо вино.

Вижте най-добрите оферти за почивка в Тоскана!

Флоренция

Снимка: iStock by Getty Images

Почитателите на изкуството ще се влюбят до живот във Флоренция и нейните катедрали, галерии и музеи. Но градът има и неочаквани атракции за незабравима почивка. Флоренция може да не е известна като плажна дестинация, но това не означава, че не може да се възползвате от лятното слънце. От 10 часа до залез слънце на плажа на заведението “Easy Living” има безплатни чадъри, а цяло лято гостуват местни и световни диджеи.

Вижте най-добрите оферти за почивка във Флоренция!

Сицилия

Снимка: iStock by Getty Images

Подарете си романтична почивка за двама на невероятния остров Сицилия. Крайбрежието на Сицилия е разнообразно - има пясъчни, каменисти и скалисти плажове. Има исторически градчета, разположени на хълмове, както и острови, до които да се отправите на романтично плаване.

Вижте най-добрите оферти за почивка в Сицилия!

Сардиния

Сардиния е скритата тайна на Италия - остров, голям почти колкото Сицилия, но успешно оставащ встрани от туристическата лудост. Заради което има много по-лежерна атмосфера, стотици безлюдни заливчета с божествен пясък, но и хотелски комплекси от всякаква категория, където да пиете сутрешното си кафе на балкон с гледка към морето.

Френският остров Корсика е на един ферибот разстояние, така че можете да си направите две в едно островна романтична почивка.

Вижте най-добрите оферти за почивка в Сардиния!

>
12 юли 2023 г.

Тагове

любопитно

плажове

романтични места

семеен туризъм

стари градове

забележителности

Забележителности наоколо

Избрани оферти