Начало / Статии / Статии - Германия

Берлинската филхармония - неизменна висока класа

Автор

/

Години наред класическата музикална сцена в Германия означаваше един човек, един оркестър, един град: Херберт фон Караян и Берлинския филхармоничен оркестър. Основана през 1882 г., с идването на Караян Филхармонията се превръща в най-уважавания световен оркестър. След смъртта на маестрото през 1989г. диригент става италианецът Клаудио Абадо, а през септември 2002г. палката преминава в ръцете на сър Саймън Ратъл.

Берлинската филхармония, Берлин, Бранденбург, Германия

Домът на оркестъра е „Филхармони ам Културфорум“, сграда от 60-те години, проектирана от Ханс Шароун, която има своите почитатели и хулители. Залата с 2400 места, редовно разпродавани, е на девет нива, обкръжаваща сцената, радваща се на несравнима видимост (никоя седалка не е на повече от 30 метра от сцената) и акустика. Хубавите места, разбираемо, са тези челно към диригента.

По време на Берлинските музикални седмици (Berliner Festwochen), ознаменуващи превъзходността в музиката и изкуствата, е почти невъзможно да намериш билети. Портиерите в първокласните и луксозните хотели правят всичко по силите си, за да сътворят чудеса за гостите и да им намерят билети.

Къде: Берлин, Бранденбург, Германия
Най-добро време: Берлинските музикални седмици през септември.

Виж най-добрите оферти за пътуване в Берлин!

Виж още:

Екскурзия в Австрия

Екскурзия в Будапеща

Екскурзия в Прага

>
20 септември 2011 г.

Тагове

културен туризъм

любопитно

музикални събития

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти